Početak priprema: Prvi trening Bijelih pod vodstvom Jensa Gustafssona

0
Foto: RD

Točno u 11 sati na pomoćnom igralištu Poljuda krenuo je prvi trening u okviru priprema za početak nove sezone pod vodstvom trenera Jensa Gustafssona i njegovog stručnog stožera.

Svih 30 igrača koji su stigli na prvo okupljanje odradili su prvi trening koji je trajao nešto duže od sat vremena. Trener Gustafsson istaknuo je da će njegova momčad prvog dana odraditi jedan trening, a u narednim danima nastavlja se ritam s dva treninga dnevno, sve do prve pripremne utakmicu koju Hajduk igra u subotu u Grudi na proslavi 100. rođendan HNK Slaven.

Na početak priprema za novu sezonu osvrnuo se sportski direktor Mindaugas Nikoličius. Svi smo sretni jer smo konačno krenuli s pripremama za novu sezonu, iščekivali smo ovaj trenutak. S glavnim trenerom Gustafssonom i njegovim stručnim stožerom izradili smo plan priprema. U prvom tjednu bit ćemo u Splitu i okolici, a zatim selimo u Sloveniju gdje ćemo odraditi dva tjedna središnjeg dijela priprema. Vjerujem da imamo dobru bazu igrača, neke od njih moramo testirati, ostale jako dobro znamo, a od svih očekujemo ozbiljan rad od prvog dana, istaknuo je sportski direktor Bijelih.