Počinje 18. Tjedan mozga

0

Tjedan mozga (Brain Awareness Week) po 18. put održava se u našoj zemlji prema naputcima organizacije Dana Alliance for Brain Initiatives od 11. do 17. ožujka 2019. godine.

Jedan od glavnih ciljeva ove manifestacije je upoznati širu javnost sa značenjem istraživanja mozga u 21. stoljeću, Stoljeću uma, te približiti neuroznanost i nove spoznaje o mozgu široj populaciji različitog uzrasta.

Ove godine izabrana je zanimljiva tema koja će biti obrađena tijekom Tjedna mozga: Učenje i pamćenje. S ciljem nastavka dijaloga s javnošću o značajnim pitanjima iz istraživanja mozga organiziraju se javna predavanja tijekom kojih se želi upoznati šira javnost s najnovijim saznanjima iz područja neuroznanosti.

Organizatori Tjedna mozga su Hrvatsko društvo za neuroznanost, Hrvatski institut za istraživanje mozga i Znanstveni centar izvrsnosti za temeljnu, kliničku i translacijsku neuroznanost Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. U organizaciji se pridružuju sastavnice Sveučilišta u Splitu, Osijeku i Rijeci te članovi Hrvatskog društva za neuroznanost u tim sveučilišnim središtima. Očekuju se i aktivnosti u sveučilišnim centrima u Zadru, Dubrovniku, Varaždinu, kao i u zdravstvenim ustanovama u Zagrebu i drugim gradovima.