Počinje 3. festival bajki u Splitu i Sinju

0

Udruga Srma i Društvo waldorf pedagogije – Split organiziraju 3. Festival bajki koji će se održati ovaj vikend u Splitu i u Sinju od 8. do 10. listopada 2021.

Program se otvara u petak na Kamičku u 16 sati kada će priče kazivati poznata zadarska pripovjedačica priča Željana Buljat. Program se nastavlja besplatnom radionicom izrade lutaka od vune i crtanjem scenografije za bajke u dvorani Palacina koja je besplatna i namijenjena je djeci i odraslima.

Drugoga dana Festivala bajki u subotu 9.10. predviđena je provedba središnjih online interaktivnih predavanja i radionica u vremenu od 9:30 do 12:30 sati. O ‘Umjetnosti pripovijedanja’ govorit će i o tome podučavati voditeljica Jasmina Žiljak-Ilinčić, poznata splitska pripovjedačica i predavačica na Prvom hrvatskom studiju pripovijedanja, dramska pedagoginja i dipl. učiteljica. Program je odlična edukacija za učitelje, odgojitelje, pedagoge, psihologe, logopede, defektologe, voditelje raznih odgojnih skupina, asistente u nastavi, sve pedagoške djelatnike, roditeljima koji žele raditi na razvoju kreativnog pripovjedačkog umijeća, te ostale zainteresirane. Teme su: Kako pripovijedati priče i bajke? Koje rekvizite koristiti i kako? Govorne i druge vježbe, te online zadaci, zatim prikaz kamishibai tehnike pripovijedanja uz ilustracije kroz pripovijedanje tri priče.

Završnog dana festivala u nedjelju u Sinju će se kroz jutro održati euritmijska i glazbena radionica, a festivalski program će se zatvoriti izvedbom završne lutkarske predstave na bajku braće Grimm ‘Zvjezdani taliri’ koju će u dvorani Palacina izvesti Društvo waldof pedagogije – Split.

Svi su festivalski programi besplatni i namijenjeni su djeci i odraslima, osim online edukacije ‘Umjetnost pripovijedanja’.

Provedbu 3. Festivala bajki sufinanciraju Splitsko-dalmatinska županija i Grad Sinj.