Počinje Biograd Boat Show-najveći srednjeeuropski nautički sajam

0
Foto: Radio Dalmacija

Trajat će od srijede 21. do nedjelje 25. listopada u Ilirijinoj Marini Kornati u Biogradu na Moru.

22. međunarodni nautički sajam Biograd Boat Show, u organizaciji i domaćinstvu Ilirije d.d., spreman je otvoriti vrata izlagačima i posjetiteljima u srijedu 21. listopada, te će usprkos novim okolnostima, uz sve epidemiološke mjere, održati tradiciju najvećeg nautičkog sajma u Srednjoj Europi.

Sajam je zbog aktualnih prilika produžen na pet dana, do 25. listopada, a otvoreni prostor treće najveće marine u zemlji, kategorizirane sa četiri sidra, i svježi morski zrak jamče sigurno okruženje. Bliska suradnja i koordinacija ekipiranih profesionalnih službi društva Ilirija, s Civilnim stožerom i epidemiolozima jamči sigurnost izlagača i posjetitelja sajma.

Tradiciju najvećeg sajma plovila u Srednjoj Europi zadržali su i ove godine sa 240 izlagača i gotovo izjednačenom lanjskom rekordnom broju plovila. Njemačko i slovensko skidanje ograničenja putovanja u Hrvatsku, odnosno Zadarsku županiju, znatno je uvećalo odziv većih plovila do 20 metara, te osnažilo međunarodni dolazak na sajam.

Biograd Boat Show je poznat po gostoljubivoj atmosferi Biograda, primorskog grada koji jedinstveno živi uz ovaj događaj sa izlagačima i gostima. Po tome je i prepoznat među članovima IFBSO, Međunarodne udruge organizatora nautičkih sajmova, čiji je zlatni član.

Zahvaljujući podršci nacionalnih, županijskih i Grada Biograda na Moru, i na nastavku suradnje s Hrvatskom gospodarskom komorom i Hrvatskom turističkom zajednicom, uz ekipiranost i trud profesionalnih službi Ilirije d.d., unatoč globalnoj pandemiji, omogućeno je održati kontinuitet događaja od iznimnog značaja za nautičku industriju i nautički turizama, kao najkonkurentniji i najkvalitetniji vid hrvatske turističke ponude.

Biograd “B2B”, platforma za poslovno umrežavanje nautičkog sektora, kao višegodišnja posebnost BBS-a ove je godine više nego ikad ima istaknuto značenje, posebno snažno u segmentu video kontakata i sastanaka.

U sklopu “B2B” Hrvatska gospodarska komora organizira 4. HGK dane nautike, koji kongresni program je proširen na tri dana (od 21. do 23. listopada) te okuplja Udruženja – marina, male brodogradnje, pružatelja usluga na plovilima – charter, turističkih brodara, te Zajednice ronilačkog turizma, odnosno svih predstavnika realnog sektora nautičke industrije i turizma i državnih institucija, dajući BBS-u značenje i Kongresa hrvatske nautičke industrije i turizma.

Kao dio Biograd B2B-a, Croatia Charter Expo uz halu B u zapadnoj Marini Kornati omogućena je tvrtkama i prezentaciju na vlastitim plovilima, gat 14, a prijavljene čarter tvrtke imaju flotu od preko 1600 jahti.

Uz predstavljanje i noviteta i premijere, program BBS, uz atraktivnost posjetiteljima, trebao bi ubrzati umrežavanje, razmjenu informacija i  povezivanje poslovnih nositelja, te time olakšati pripremu složene poslovne 2021. godine.