Počinje prijava štete od nevremena

0
Foto: Jure Miskovic / CROPIX

Na radnom kolegiju gradonačelnika Zadra donesena je odluka o početku prikupljanja prijava o nastalim štetama izazvanim nevremenom na administrativnom području Grada Zadra.

Sve nadležne gradske službe bit će na terenu tijekom čitavog dana i obilaziti sve javne objekte. Također, sve gradske ustanove i poduzeća ubrzano rade na utvrđivanju i sanaciji nastalih šteta.

Formiran je poseban ured, na adresi Narodni trg 1, soba br. 4, koji će raditi od 8 do 20 sati svakog dana, uključivši subotu i nedjelju i u kojem će građani i pravne osobe moći preuzeti i predati obrasce za prijavu štete. Početak zaprimanja ispunjenih obrazaca je od trenutka kada se proglasi elementarna nepogoda na području Zadarske županije. Kontakt telefoni ureda: 208-077 i 208-128.

Krajnji rok za prijavu štete i dostavu obrazaca je, sukladno Zakonu o zaštiti od elementarnih nepogoda i Metodologiji za procjenu štete od nepogoda, 8 dana od dana kada župan Zadarske županije proglasi elementarnu nepogodu.

Župan Božidar Longin danas je najavio da bi do kraja tjedna trebao dobiti zbirne štete svih općina i gradova te da će na osnovu tih podataka potom proglasiti elementarnu nepogodu.