Počinje rekonstrukcija ceste od Strožanca do Žrnovnice

0

Danas počinje rekonstrukcija županijske ceste od Strožanca do Žrnovnice.  Riječ je o jednoj od najprometnijih cesta s prosječnim ljetnim dnevnim prometom od 14.000 vozila.Rok za završetak radova je 9 mjeseci ne računajući prekid zbog turističke sezone. Promet će se odvijeti uz privremenu prometnu signalizaciju.

Izgradit će se nogostupi, autobusna ugibališta i postavit će se javna rasvjeta, riješit će se odvodnja oborinskih voda, a dijelom će se rekonstruirati i postojeća vodovodna, telekomunikacijska i elektromreža. Vrijednost radova je oko 19 milijuna kuna, a uz Županijsku upravu za ceste, investitori su i Općina Podstrana, HEP te Vodovod i kanalizacija Split.

Na početak radova čekalo se dulje nego je bilo planirano, ali to se dogodilo, pojasnili su iz ŽUC-a, zbog kvalitetnije pripreme i usklađivanja svih dijelova projekta, postupaka ishođenja lokacijske i građevinske dozvole s brojnim žalbama, zaštite arheološkog lokaliteta Zmijski kamen, rješavanja imovinsko-pravnih odnosa i provođenja postupaka javne nabave. Zbog značenja ove prometnice Splitsko-dalmatinska županija ju je uvrstila među prioritetne cestovne projekte koje Županijska uprava za ceste Split mora realizirati, jer je riječ o glavnoj alternativnoj poveznici između Splita i Omiša. Ova cesta je nastavak dosadašnjih ulaganja Županijske uprave za ceste u prometni pravac koji je alternativa Jadranskoj magistrali – naveli su iz ŽUC-a. Projektnu dokumentacija u je izradio Geoprojekt, izvođač je poduzeće za ceste Split, a stručni nadzor će vršiti IGH. Mole se svi sudionici u prometu na strpljenje i pojačan oprez.