Počinje Tjedan restorana

0
Foto: pixabay.com

Počinje Tjedan restorana – gastro manifestacija za vrijeme koje možete uživati u fantastičnim jelima po cijeni od 100 i 125 kuna. Najukusniji tjedan u godini održat će se u periodu od 11. do 20. listopada 2019. godine, a sudjelovat će restorani s područja cijele Hrvatske.

80 restorana sudionika koji zadovoljavaju stroge kriterije organizatora u navedenom razdoblju gostima nude posebno osmišljene jelovnike. Svaki jelovnik je slijed od tri jela (predjelo, glavno jelo i desert) po fiksnoj cijeni od 100/125 kn. Većina restorana u ponudu uključuje aperitiv ili čašu vina. Vrijednost ponuđenih jela u redovitoj je ponudi minimalno 50% veća. Jelovnici svih restorana sudionika manifestacije objavljeni su na web stranici Tjedna restorana.

Manifestacija Tjedan restorana inspirirana je sličnim akcijama koje se održavaju u svjetskim metropolama poput New Yorka i Londona, čiji cilj je omogućiti što većem broju građana posjet restoranima, promocija restoranske kulture, poticanje interakcije ugostitelja i posjetitelja restorana te oživljavanje gastro scene Hrvatske.