Pod utjecajem alkohola izazvao prometnu nesreću nakon čega se udalji s mjesta događaja

0

PU splitsko-dalmatinska priopćila je kako se u ponedjeljak, 19. veljače 2024.godine, na području Sinja, dogodila se prometna nesreća, sudar dva osobna vozila nakon čega se jedan od sudionika nakon prometne nesreće udaljio s mjesta događaja.

Policijski službenici su ubrzo pronašli vozača koji se vozilom udaljio s mjesta prometne nesreće, alkotestiran je i utvrđeno je da se nalazi pod utjecajem alkohola u visini 2,15 g/kg. Muškarac je doveden u službene prostorije i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Provedenim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 33-godišnjak pod utjecajem alkohola  izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom jer nije držao razmak između vozila u koloni nakon čega se udaljio se s mjesta događaja prometne nesreće te je dana 20. veljače uz optužni prijedlog doveden na Općinski prekršajni sud.

Obzirom da je 33-godišnjak recidivist, utvrđeno je da postoji bojazan da će okrivljenih nastaviti s činjenjem prekršaja, te mu je određeno zadržavanje u trajanju od 15 dana.