POI: Paović u polufinalu

0

Drugog dana natjecanja na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru nastupilo je četvero hrvatskih sportaša, koji su osigurali dva finala i jedno polufinale.

Korak do medalje došla je stolnotenisačica Sandra Paović. S 3:2 protiv Ukrajinke Antonine Hodžinske osigurala je prvo mjesto u skupini. Dan ranije je s 3:0 nadigrala Korejku Kunwoo Lee. Hodžinska je bolje počela, imala je 11:8 i 6:0. Paović je uspjela preokrenuti drugi set i dobiti ga s 12:10, a treći je uvjerljivo riješila s 11:4. Hodžinska je uzela četvrti set s 11:8, u petom povela s 9:3, da bi Paović dobila 9 od sljedećih 10 poena.

U igri za plasman u polufinale još uvijek je Mirjana Lučić, nakon pobjede nad Australkom Andreom McDonnel s 3:1. Za drugo mjesto u skupini borit će se u subotu protiv Brazilke Alexandre Costa.

Plivač Kristijan Vincetić ušao je u finale na 400 m mješovito u kojem je bio 6.

Hrvatski predstavnik u streljaštvu Damir Bošnjak je u disciplini zračni pištolj 10 metara kvalifikacije zaključio na 3. mjestu, da bi u finalu zauzeo 7. mjesto.

I treći dan natjecanja donosi nastup četvero hrvatskih predstavnika, točnije – četiri predstavnice. Uz Mirjanu Lučić, u subotu će nastupiti i Helena Dretar Karić koja će za drugo mjesto u skupini igrati s Tajlanđankom Dararat Asayut. Anđela Mužinić pratit će rasplet u svojoj skupini i doznati hoće li biti prva ili druga.

Osvajačica prvog paraolimpijskog odličja u povijesti Hrvatske, Milka Milinković, nastupit će u bacanju koplja na svojim desetim Paraolimpijskim igrama. Naša najmlađa paraolimpijka, kaštelanska judašica Lucija Brešković, borit će se u kategoriji do 70 kilograma. U prvom je kolu čeka Mađarica Nikolett Szabo.