Policija optužila Željka Đekića za teško ubojstvo

0
Foto: RD

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjim hrvatskim državljaninom za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je jučer, 30.studenog, malo prije 15 sati u trgovini u Splitu,  nožem zadao više ubodnih rana 44-godišnjakinji koja je od zadobivenih ozljeda preminula. Nakon događaja 54-godišnjaka su do dolaska policije zadržala dva muškarca koji su se u trenutku događaja nalazili u trgovini, a policijski službenici su muškarca uhitili, doveli u službene prostorije i nad njim proveli kriminalističko istraživanje. O događaju je izviješteno Županijsko državno odvjetništvo u Splitu čija zamjenica je zajedno s policijskim službenicima obavila očevid i naloženo je obavljanje obdukcije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 54- godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Teško ubojstvo ( čl.111.st.1. Kaznenog zakona RH), priopćila je splitska policija.

 

Ranije…….

 

Splitsko-dalmatinska policija još uvijek kriminalistički istražuje i ispituje 54-godišnjeg Željka Đekića koji je u utorak nožem do smrti izbo svoju bivšu 44-godišnju partnericu na njenom radnom mjestu u trgovačkom lancu u Splitu.

Za sada se pouzdano ne zna surađuje li napadač s policijom te odgovara li na njihova pitanja vezana uz ubojstvo bivše partnerice koje je počinio naočigled brojnih kupaca.

Osumnjičeni Đekić navodno do sada nije bio prijavljivan za obiteljsko nasilje.

Ravnatelj splitskog Centra za socijalnu skrb Ante Bjažević  potvrdio je kako to dvoje bivših nevjenčanih partnera, koji imaju zajedničko maloljetno dijete, dosad nisu bili u tretmanu njihova centra. Centar će se javiti obitelji maloljetnog djeteta jer mu žele dati stručnu podršku, najavio je Bjažević.

Ubojstvo se dogodilo u utorak nešto prije 15 sati kada je, po pričanju očevidaca koji su se zatekli u kupovini, u trgovački lanac na Pojišanskoj cesti ušetao Željko Đekić, koji je prvo verbalno napao svoju bivšu partnericu koja je u to vrijeme slagala artikle na police.

Potom ju je nožem napao i izbo nekoliko puta, sve dok ga do dolaska policije nije zaustavio zaštitar te kupci koji su se našli u trgovini.

U dućanu je pronađen i nož kojim je prodavačica ubijena, a jedna od očevidkinja kazala je kako je Đekić u vrijeme dok je napadao bivšu partnericu vikao kako mu tri mjeseca nije dala vidjeti dijete.

Policija je sinoć iz trgovine izuzela materijalne dokaze, kao i sa tijela uhićenog Đekića na kojem je bilo puno krvi ubijene.

Njene kolegice i kolege cijelu su noć ispred trgovine palili svijeće, a ujutro su im se pridružili i građani.

Gradonačelnik Ivica Puljak,  izrazio je zgranutost tim ubojstvom, pozvao je sve građane da prijavljuju nasilnike.

U međuvremenu su se javili iz Lidla. Kažu da će dućan biti zatvoren tri dana. Radnicima nude pomoć.

“Zbog tragičnog događaja koji se zbio u Lidlovoj trgovini u Splitu, te u znak žalosti za preminulom djelatnicom, trgovina na Poljičkoj cesti biti će zatvorena 3 dana.

Duboko potreseni nemilim događajem, iz Lidla Hrvatska poručuju kako najstrože osuđuju svaki oblik nasilja. Lidl Hrvatska i ovim putem izražava najiskreniju sućut obitelji svoje preminule zaposlenice i duboko žaljenje zbog ove velike tragedije, te će osigurati i maksimalnu podršku”, pišu.

“Također je i svim zaposlenicima u splitskoj trgovini na Poljičkoj cesti na raspolaganju i osigurana stručna psihološka pomoć.

Lidlova trgovina u Splitu, na adresi Poljička cesta 37, otvorit će se u subotu, 4. prosinca, prema redovnom radnom vremenu”, dodaju.

Premijer Andrej Plenković je u Saboru komentirao jučerašnje ubojstvo u Splitu.

“Ja sam predložio da sabor ratificira konvenciju Vijeća Europe o sprječavanju nasilja nad ženama i u obitelji i otklanjao maglu koju su neki tada puštali o nekakvim zombijima koji će hodati hrvatskim ulicama. Čak sam platio dio političke cijene za to. Međutim, idemo dobrim smjerom.

Nažalost, ne mogu spriječiti primitivce, divljake i kretene da rade takva kaznena djela. Nažalost, za to nemam lijeka, ali imam lijeka da pooštravam Kazneni zakon i sve druge zakone koje smo već pooštrili da sankcije budu rigorozne”, kazao je Plenković.