Policija privela stotinu navijača

0
Foto: pixabay.com

Splitska je policija u nedjelju do navečer privela 108 osoba zbog narušavanja javnog reda i mira odnosno tučnjave na izlazu s A1 kod Dugopolja.

Na Poljudu je u nedelju održano javno okupljanje-nogometna utakmica između HNK Hajduk i HNK Rijeka. Uhićeno je 108 osoba. Prije, za vrijeme i nakon održavanja javnog okupljanja privedeno je ukupno 108 osoba zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

U 16:00 sati na autocesti A1 došlo je do narušavanja javnog reda i mira od strane većeg broja osoba. Brzom intervencijom policije spriječeno je daljnje narušavanje javnog reda i mira, u službene prostorije s mjesta događaja dovedeno je 100 osoba i nad njima je provedeno kriminalističko istraživanje.

Protiv 96 osoba biti će podneseni optužni prijedlozi zbog postojanja sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a jedna osoba će biti prekršajno prijavljena zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Tijekom ovog događaja pet osoba je zadobilo lakše tjelesne ozljede.

Osim naprijed opisanog događaja prije, za vrijeme i nakon održavanja javnog okupljanja nisu zabilježena druga značajnija narušavanja javnog reda i mira.