Političari na Ultri

0
Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX

Brojni političari okupili su se na drugoj večeri Ultre u Splitu.

Ultra festival sinoć je prvi put posjetio ministar turizma Gari Cappelli. Izjavio da taj festival, baš kao i nogometna pobjeda Hrvatske nad Rusijom, za turizam znači puno, te da je Hrvatska upravo po festivalima i sportu najprepoznatljivija zemlja u Europi i svijetu ove godine.

Među političari je sinoć viđen i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban kojem je , kaže sinoć srce bilo puno, zbog Ultre, ali i pobjede Vatrenih.Naglasio je da je Split sada središte mladih iz cijelog svijeta, a da je Hrvatska u nogometu cijelom svijetu pokazala što može i dokle će dogurati.

Čestitajući organizatorima šestog po redu Ultra Europe na sjajnoj pripremi festivala, ministar Cappelli je iznio podatak da su već prvog dana Ultre, u petak, oboreni rekordi broja posjetitelja.Ultra Europe je sjajan festival na koji dolazi publika iz cijelog svijeta, iz 150 zemalja, i presretan sam i s njegovom organizacijom, kao i s večerašnjom pobjedom hrvatske nogometne reprezentacije, koju su bodrili i svi na Ultri.

Vidjet ćemo večeras što znači Hrvatska u svijetu, ocijenio je ministar, dodajući da je na Ultru došao prvi put, sa sinom.

Na pitanje novinara što misli hoće li Hrvatska do finala SP u nogometu, odgovorio je da je prije dva mjeseca privatno kupio kartu za finale.