Poljakinja pronađena mrtva, nova potraga iznad Podaca

0
Foto: HGSS

Pripadnici HGSS-a pronašli su tijelo 55-godišnje Poljakinje koja je u četvrtak zatražila pomoć. Iznad Podaca se traga za nestalim državljaninom BiH.

Nesretna Poljakinja u četvrtak ujutro se iz Živogošća zaputila na Biokovo. Oko podneva je zatražila pomoć navodeći kako nije ozlijeđena, ali je dehidrirala. Nakon što tri dana potraga nije dala rezultata, žena je pronađena u nedjelju ujutro u gustišu uz stazu pod vrhom Strn. Tijelo unesrećene transportirano je u nosiljci mariner do prve prometnice. U potrazi su sudjelovali članovi HGSS-a iz Makarske, Imotskoga, Gospića, Splita, Šibenika i Sinja, objavio je istaknuti član HGSS-a Stipe Božić.

U 8 sati i 3 minute potražni tim, čovjek vodič i pas, pronašli su unesrećenu koja je nažalost smrtno stradala. Samo deset kilometara južnije, u Podacama, u tijeku je nova akcija spašavanja. Helikopterom smo prebacili 13 ljudi koji pretražuju zaravan. Vruće je pa bi se potrošilo puno vremena i snage dok se dođe gore. Pretražuju se planinarske staze, jedan dio obilazi i podnožje. Pregledavamo i snimke južnih padina Biokova koje smo napravili pomoću drona ne bismo li nešto našli, rekao je za Radio Dalmaciju pročelnik makarske ispostave Hrvatske gorske službe spašavanja Tonći Lalić.