Poljoprivrednici dobili svoj Facebook

0

Osječka informatička tvrtka napravila je poljoprivrednu društvenu mrežu na internetu, po uzoru na Facebook, na kojem našim proizvođačima omogućavaju postavljanje statusa, fotografija i video-priloga radi druženja i razmjena informacija. Nalazi se na stranicama portala Agroklub, koji je i do sada bio informativno mjesto za tehnologiju i društvene teme iz područja poljoprivrednog gospodarstva. Vedran Stapić, suvlasnik tvrtke Slink, kaže nam da je Klub, prema njihovim saznanjima, za sada prvi takav projekt najvjerojatnije u svijetu.

{mp3}Reportaze/poljoprivredni_facebook_vedran1{/mp3}

Trenutačno se na Klubu mogu vidjeti prilozi nekih od najaktivnijih korisnika kako tanjuraju i jedu prave agrarne ručkove od slanine, jaja i luka s domaćim kruhom na blatobranima traktora. Uglavnom se hvale svojim postignućima, u borbi s blatom na njivama ove godine, kojeg je bilo i glavnih ljetnih mjeseci, kao i uspjesima u primjeni gnojiva i izgledom svojih krava, kaže nam Stapić i dodaje:

{mp3}Reportaze/poljoprivredni_facebook_vedran2{/mp3}

Danas je, nažalost, teže doći do dobrih informacija, jer su naši seljaci mahom i slabo informatički obrazovani, naravno, ne svojom krivicom. Ima dosta i mladih koji nemaju toliko iskustva, ali imaju volje da ih steknu pa su baš takvima ovakva mjesta odlična da nauče na tuđim greškama, a ne na svojima, objašnjava Stapić:

{mp3}Reportaze/poljoprivredni_facebook_vedran3{/mp3}