Poraz Jadrana od Brescije

0

Jadran je u osmom kolu LEN Lige prvaka poražen kod kuće od Brescije s jednim golom razlike, baš kao i u Italiji. Tamo je bilo 5:6, sada 14:15. Da, više me boli na ovaj način izgubiti kod kuće, priznao je kapetan Jadrana Anđelo Šetka.

Jadran je dobro počeo, poveli su 4:2 i u trenucima kada je izgledalo da se lomi utakmica držali su tu prednost. Nisu dopuštali Talijanima da se vrate, a u drugoj četvrtini kontra Butića i gol Duževića i Jadran je pobjegao na velikih 9:5. Do kraja četvrtine Brescija je ipak zabila dva gola u nizu i vratila se na dva gola zaostatka.

Niz gostiju protegao se na sedam golova kada je u kontri Alesiani zabio za 9:11. Niz je prekinuo Dužević, izborio isključenje, a onda i realizirao igrača više za 10:11. Ipak, Brescija dobila treću četvrtinu, pokazalo se kasnije ključnu, sa 6:1 i otišla na velikih 13:10.

U zadnjoj četvrtini golovima Dobuda i Delića Jadran je smanjio na 12:13 četiri minute i 50 sekundi do kraja. Bila je tu i kontra na izjednačenje, suci nisu sudili prekršaj na Šetki, a s druge strane lobom je Presciutti vratio Bresciju na plus dva (12:14). Smanjio je Harkov, a pitanje pobjednika 45 sekundi do kraja golom za 13:15 riješio Renzuto. Opet je Jadran bio blizu, ali ostao bez bodova.

Ono što me smeta je da ne igramo jednako u momentima kada imamo veliku razliku i kada je egal. Sve ono što smo rekli da ne smijemo raditi smo počeli raditi kada smo imali četiri gola prednosti. Sada ovo već budi u meni zabrinutost je li uopće moguće to promijeniti. Takve stvari raditi u ovakvoj utakmici, protiv prvorazrednog kluba, rekao je Jadranov trener Mile Smodlaka.

Ipak, odličan prvi dio susreta protiv vodeće momčadi A skupine ulijeva optimizam. Početak utakmice bio je dobar jer smo radili ono što smo se dogovorili. Ali kad se krene pucati, artiljerija sa svih mogućih pozicija, što smo zabranili jer znamo da nam je u tim momentima najveća opasnost iz kontri, a mi to opet napravimo, onda nije dobro, zaključio je Smodlaka.

Jadran – Brescia 14:15 (4:2, 5:5, 1:6, 4:2)
Split – Bazen u Poljudu. Gledatelja: 200
Suci: Margeta (Slovenija), Dreval (Rusija)

Jadran: Podrug, Burić, Marinić-Kragić (3), Čagalj (1), Z. Butić (1), Pejković, Bukić, Harkov (3), Delić (1), Dobud (2), Šetka (1), Dužević (2), Anić.

Brescia: Tešanović, Dolce (1), Presciutti (3), Bicari, Lazić (2), Vapenski (1), Renzuto (2), T. Gianazza, Alesiani (1), Luongo (2), Di Somma (2), Gitto (1), M. Gianazza.

Igrač više: Jadran 6 od 10, Brescia 5 od 11
Peterci: Jadran 1 (1), Brescia 1 (1)