Porin: Pjesma godine ‘Trebaš li me’

0
Foto: www.porin.org

Glazbenu nagradu Porin za pjesmu godine osvojili su Matija Cvek i Eni Jurišić za skladbu “Trebaš li me”, a Porin za album godine osvojio album “Dovoljno je reći… Aki” Parnog valjka i Prijatelja na 30. svečanoj dodjeli te nagrade održanoj u Boćarskome domu u Zagrebu.

Porin za životno djelo uručen je autoru pjesama i pjevaču “Daleke obale” Marijanu Banu, skladatelju, aranžeru, dirigentu i producentu Dušanu Šarcu te posthumno Massimu Saviću.

Nagradu za najbolju mušku vokalnu izvedbu također je postumno osvojio Massimo za pjesmu Zamisli, a za najbolju žensku vokalnu izvedbu Ivana Kindl za pjesmu “Netko tko me čuva”.

Tedi Spalato osvojio je nagradu za najbolji album zabavne glazbe albumom “Ime mi je nevažno”, a Darko Rundek i jazz orkestar HRT-a za najbolji pop album “Za vašu poslijepodnevnu razonodu”.

Nagradu za rock album godine dobila je Daleka Obala za album “Kao sad”.

Porina za novog izvođača godine osvojio je Marko Bošnjak, mladi glazbenik koji se široj javnosti predstavio na prošlogodišnjoj Dori.

Za kategoriju najbolji hip-hop album godine nagradu je dobio Edo Maajka za album “Moćno”, a Porin za najbolji album elektroničke glazbe osvojila je grupa Pocket Palma za “Atomi Rework”.

Nagradu za najbolji album klasične glazbe dobio je album “Boris Papandopulo”: Hrvatska Misa” u izvedbi zbora HRT-a pod vodstvom dirigentice Darije Auguštan, a najboljim jazz albumom godine proglašen je album “Insite” za koji su nagradu odnijeli Davora Križić i jazz orkestar HRT-a.

Nagrada je dodijeljena u ukupno 37 kategorija.