Potop na Hvaru, požar u Tučepima

0
Foto: DVD Hvar

Zbog kišnog nevremena vatrogasci su zabilježili nekoliko tehničkih intervencijana Hvaru

Područje grada Hvara tijekom 14. studenoga zahvatilo je kišno nevrijeme koje je prouzročilo bujicu, odrone zemlje, plavljenje objekata te udar munje u krovište stambenog objekta. Na šest tehničkih intervencija ispumpavanja vode iz poplavljenih objekata i  prostora te na gašenju požara krovišta kuće bili su angažirani vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Hvar.

– Vatrogasci na Hvaru se s ovakvim situacijama susreću nekoliko puta godišnje. Imaju materijalno-tehnička sredstva i ljudstvo i znaju kritične točke tako da je na Hvaru sve riješeno. Moram i napomenuti da ovakve intervencije odrađuju isključivo vatrogasci – rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević.

Osim na Hvaru, ŽVOC Split zaprimio je u večernjim satima dojavu o požaru objekta u Tučepima u kojem je bio zahvaćen namještaj u prizemlju kuće na površini 30 m2. Ozlijeđenih osoba nije bilo. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 20 vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila iz JVP-a Makarska i DVD-a Tučepi, a intervencija vatrogasaca završila je u 23:52 sati.