Potpisani ugovori o dodjeli sredstava na Splitskom sveučilištu

0
Foto: Splitsko sveučilište

Rektor Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc. Šimun Anđelinović, predsjednik Studentskog zbora Luka Pezelj i studenti nositelji projektnih aktivnosti (predstavnici studentskih udruga i pojedinci) potpisali su Ugovore o dodijeli sredstava ostvarenih iz upisnina studenata Sveučilišta u Splitu u akademskoj godini 2015./2016.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i prorektori Sveučilišta u Splitu, prof. dr. sc. Rosanda Mulić, prorektorica za nastavu, prof.dr.sc. Boris Maleš, prorektor za studente, studentski standard i studentski sport, prof. dr. sc. Branko Matulić, prorektor za kvalitetu, kulturu i umjetnost te  prof. dr. sc. Marko Rosić, prorektor za logistiku, informacijsku infrastrukturu i optimizaciju.

Cilj nam je bio povećati sredstva i financirati što više kvalitetnih projekata, a samim time smo željeli potaknuti interdisciplinarnost, odnosno sinergiju studenata s različitih sastavnica. Smatram da smo u tome uspjeli  i da je povjerenstvo izabralo kvalitetne projekte – zaključio je Anđelinović naglasivši kako s ovim projektom treba nastaviti u još većem obimu.

Prorektor Maleš naglasio je kako je ovaj projekt veliki iskorak za Splitsko sveučilište u smislu funkcionalne integracije jer se radi o sredstvima iz studentskih upisnina, što je potpuno novi oblik financiranja.