Povećava se kapacitet gradskih dječjih vrtića

0
Foto: pixabay.com

Za kupnju, adaptaciju i uređenje prostora za nove vrtićke skupine Grad Split je u ovogodišnjem Proračunu namijenio šest i pol milijuna kuna.

Od toga su četiri i pol milijuna kuna rezervirana za kupnju poslovnog prostora na Kili, a Grad je danas, objavom u dnevnoj novini, pozvao sve vlasnike koji posjeduju poslovne prostore u tom dijelu grada da iskažu svoje ponude.

Novi vrtić na Kili trebao bi imati minimalno 350, a maksimalno 500 kvadratnih metara, uz pripadajući vanjski prostor – buduće dječje igralište. Plan gradske uprave je, ovisno o dinamici postupka provođenja kupnje navedenog prostora, tijekom jeseni 2019. godine, u navedeni prostor smjestiti dvije jasličke i dvije 10-satne vrtićke skupine, odnosno oko sedamdesetero djece.

Uz navedeno, dva gradska prostora, jedan u Spinutu, te drugi na Lokvama uskoro kreću u adaptaciju, kako bi na početku predstojeće pedagoške godine, 2. rujna 2019. godine, primili prve mališane. Za adaptaciju tih prostora u objekte dječjih vrtića sredstva su osigurana u Proračunu Grada Splita. U navedenim prostorima  kapaciteti postojećih vrtića proširit će se za dvije skupine.

Također, tijekom ove godine očekuje se početak radova na dogradnji dječjeg vrtića Ružmarin u kojem bi svoje mjesto trebalo pronaći oko 130 djece raspoređenih u sedam odgojnih skupina, za koji je priprema dokumentacije u završnoj fazi. U objektu je planirana i novu centralnu kuhinju te sjedište stručnih službi i uprave dječjeg vrtića Cvit Mediterana.