Povremeni prijevoznici najavili prosvjed: “Ostani doma-ostat ćeš bez doma!”

0

U osam hrvatskih gradova, sutra u 11:55 održat će se mirna prosvjedna vožnja zbog problema u kojima se nalaze prijevoznici zbog krize uzrokovane pandemijom korona virusa. Slogan prosvjedne vožnje je “Ostani doma-ostat ćeš bez doma!”

Član odbora pri udruzi Glas poduzetnika Marko Slišković za Radio Dalmaciju kazao je kako će se prosvjedne vožnje održati u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Puli, Dubrovniku, Šibeniku i Zadru.

Žele da država postigne dogovor s leasing kućama u smislu zamrzavanja glavnica i kamata na minimalno godinu dana, osiguranje europskih sredstava pomoći, žurno odobravanje sredstava za likvidnost te produljenje mjera za spas radnih mjesta na minimalno tri mjeseca za sve one koji rade u prijevremenom prijevozu putnika.

Na prosvjednoj vožnji u Splitu okupit će se 47 autobusa, kombija i drugih vozila, a kolona bi mogla biti duga više od 1 kilometra.

Što se tiče Splita u 11 i 55 krećemo iz ulice Domovinskog rata u pratnji policije, preko stadiona na Poljudu, kroz Marjanski tunel do kružnog toka na Zapadnoj obali, gdje se okrećemo, a onda preko cijelog grada do trajektne luke. Tamo imamo dozvolu za stajanje, ali zbog pridržavanja svih epidemioloških mjera vozači neće napuštati vozilo. – kazao nam je Slišković.