Požar iz Crne Gore prijeti Konavlima

0
Foto: Radio Dalmacija

Požar koji već danima bjesni Crnom Gorom primakao se Konavlima, potvrdio je za Radio Dalmaciju zapovjednik JVP Konavle Mario Magud.

Požar je još uvijek na teritoriju Crne Gore, ali ga samo stotinjak metara dijeli da dođe i na državni teritorij Republike Hrvatske. Vjetar je takav da se požar slabije širi prema našoj granici, ali postupno se ipak približava. Trenutno ne prijeti našim mjestima, najbliže je mjestu Bani, od kojeg je još uvijek dovoljno udaljen. Vatrogasci su na terenu, ali zasad isključivo nadziru požarište. Na teritoriju Crne Gore nije se ni moglo djelovati jer je prostor potpuno nedostupan našim vatrogascima, a dijelom je bio i miniran pa su se čule eksplozije. Ako požar dođe na hrvatski teritorij mi smo spremni. Radi se o vrlo teško pristupačnom terenu pa se sutra ujutro nadamo i pomoći iz zraka pa se nadamo da ćemo dio požara koji bude na hrvatskom teritoriju staviti pod kontrolu, izjavio nam je Magud.

U kontaktu smo i s policijom i s našim vatrogasnim operativnim središtem u Divuljama, s glavnim vatrogasnim zapovjednikom. Ovisno o situaciji na požarištima diljem Dalmacije koji su nažalost još uvijek aktualni, a izbijaju i novi, radit će se na tome da se zračne snage što bolje rasporede kako bi se otvorila mogućnost da dio njih dođe i na ovo požarište na kojem je zasad jedino moguće raditi iz zraka radi samog položaja i terena. Mi se nadamo da će doći pomoć iz zraka u četvrtak ujutro, dodao je Magud.