Požar kuće u Trogiru: 42-godišnji muškarac poginuo, žena u životnoj opasnosti

0
Foto: pixabay.com

Jedna osoba je poginula a dvije su ozlijeđene od kojih je jedna u životnoj opasnosti, nakon požara u potkrovlju obiteljske kuće u središtu Trogira.

Smrtno je stradao 42 -godišnji vlasnik kuće a ozlijeđena 46-godišnja žena hitno je prebačena u splitsku bolnicu i liječnici se bore za njezin život. Jedan vatrogasac JVP Trogir zadobio je lakšu ozljedu.

Požar se proširio i na ostala tri krovišta obližnjih stanova. U vrijeme izbijanja požara u kući je bilo sedam stanara koji su iz objekta izašli neozlijeđeni. Policija provodi očevid.

-Sinoć oko 22.20 sati u Trogiru u ulici Matice Hrvatske izbio je požar u krovišnom dijelu jednog stana koji se proširio na ostale stanove u krovištu zgrade. Sumnjamo da je u požaru smrtno stradala jedna osoba, dok je 46-godišnja žena prevezena u bolnicu gdje je utvrđeno da je životno ugrožena. U vrijeme izbijanja požara u zgradi se nalazilo još sedam stanara koji su uspjeli izići neozlijeđeni. Požar je lokaliziran u 2.00 sata, od strane Javne vatrogasne postrojbe i DVD Trogir. Tijekom intervencije ozlijeđen je jedan vatrogasac kojem su utvrđene lakše tjelesne ozlijede. Mjesto događaja je osigurano i slijedi obavljanje očevida kojim će se utvrditi okolnosti izbijanja požara, priopćeno je iz splitske policije.

 

ranije……

U povijesnoj jezgri Trogira, na predjelu Pasike kasno sinoć izbio je požar na obiteljskoj kući.

Vatra je planula oko 22.20 u potkrovlju. Na teren je izašlo 37 vatrogasca s 11 vozila.

Došlo je do urušavanja potkrovlja koje je u potpunosti izgorjelo.

Požar je stavljen pod kontrolu iza  ponoći a lokaliziran je oko 02h.

Vatrogasci još rade na sanaciji.

Tijekom gašenja ozlijeđen je jedan vatrogasac JVP Trogir i jedna ženska osoba dok se za vlasnika kuće još utvrđuje je li stradao u požaru, izvijestili su iz Županijskog vatrogasnog operativnog centra.

Na terenu je policija te se utvrđuju okolnosti izbijanja požara.