Tri kanadera gase požar na Biokovu, stiže i četvrti

0
Foto: morh.hr

Na intervenciji gašenja požara  na lokaciji Biokovo, zaseok Šošići, trenutno sudjeluju tri protupožarna zrakoplova Canadair te se očekuje polijetanje četvrtog. Na požarištu su ukupno 82 vatrogasca sa 22 vatrogasna vozila.

Ranije…..

Tri aviona Canadair CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH angažirana su u nedjelju, 22. kolovoza 2021. na požarištu na području Biokova kod mjesta Igrane u Splitsko-dalmatinskoj u županiji.

Najprije je angažiran jedan avion Canadair CL-415 na gašenju požara na Biokovu, nakon čega su dodatno angažirana još dva Canadaira.

Ranije…..

Prema izvanrednom izvješću Vatrogasnog operativnog središta, u 09:53 sati  je zaprimljena dojava o požaru otvorenog prostora na lokaciji Biokovo, zaseok Šošići.

Požar je izbio na teško pristupačnom terenu. Na intervenciju gašenja požara upućeno je oko 40 vatrogasaca sa 13 vozila te jedan protupožarni zrakoplov Canadair.

Izbio je požar i na teško pristupačnom terenu kod hidroelektrane Vinodol u mjestu Tribalj u Primorsko-goranskoj županiji. Vatrogasci su na požarištu i trenutno nema ugroze za objekte.