Lokaliziran požar na Braču

0
Foto: Facebook/Vatrogasci Supetar

Požar na jugozapadnoj strani Brača u Krušici lokaliziran je u 14 sati.

U 18.40 raspoređene su zamjenske snage koje će čuvati zgarište tijekom noći, da bi se ujutro napravila treća rotacija, te se krenulo s konačnim gašenjem i sanacijom, doznajemo od gasitelja s terena.

Trenutačno je aktivno 40 vatrogasaca iz 10 vatrogasnih društava s 15 vozila.

Ranije…

Udar groma izazvao je u petak navečer tri požara na otoku Braču. Dva su odmah lokalizirana, no onaj u uvali Krušića još je aktivan

Dana 16. srpnja u 21:00 sati ŽVOC Split zaprimio je, preko ŽC 112 Split, dojavu o požaru na otvorenom prostoru između uvale Krušica i Blaca na južnoj strani otoka Brača. Gašenje požara je otežano zbog teško pristupačnog terena. Za prijevoz vatrogasaca do požarišta korišten je brod policije.

U gašenju požara je sudjelovalo 60 vatrogasca sa 15 vatrogasnih vozila iz DVD-a Milna, Supetar, Bol, Pučišća i Selca. Dva Canadaira su preusmjerena u 06:50 sati sa požara na otoku Lavdara na ovaj požar. Gašenje požara je u tijeku, a tijekom jutra je planirano prebacivanje „kruški“ (spremnici za vodu) na požarište s jednim helikopterom Mi8 MTV1.

– Za sada okvirno procijenjena opožarena površina je oko 120 ha većinom trave, niskog raslinja i borove šume. Ujutro je izvršena rotacija snaga, te dostava goriva, hrane i vode vatrogascima. Gašenje se nastavlja te se očekuje povoljnije razvoj siuacije na požarištu – objavili su vatrogasci DVD-a Supetar.