Požar pod kontrolom, ozlijeđena jedna osoba

0
Foto: Radio Dalmacija

Požar u Planom kod Trogira nakon višesatne je borbe pod nadzorom gasitelja. Ozlijeđena je jedna osoba, a nekoliko je kuća nagorjelo.

Situacija je dosta stabilna, malo nam je i kiša pomogla. Nešto je kuća nagoreno, nemamo još detaljnih informacija. Navodno su izgorjele neke napuštene kuće, ali nemamo službenu potvrdu. Jedan je civil ozlijeđen, uganuo je nogu, rekao je za Radio Dalmaciju zapovjednik Vatrogasne zajednice Kaštela Milivoj Taslak.

Trenutna situacija je vrlo dobra. Požar je pod nadzorom gasitelja. Na istočnoj se strani od vrha prema dolje osigurava požarište da ne bi došlo do ponovnog izbijanja požara ako noćas zapuše vjetar. Vatrogasci ostaju noćas i sutra cijeli dan na požarištu radi potpune sanacije. Bili smo do tih kuća. O štetama ćemo razgovarati sutra, ima dosta maslinika, staje, sutra ćemo točno znati koliko je čega izgorjelo. Jedan je vatrogasac razbio nogu, sve drugo je u redu. Iz Ivkovića staja smo izvukli dvije osobe i odveli ih sinu na sigurno. Vatrogasci su svoj posao odeadili onako kako su trebali. Požar je izbio po jakom vjetru pa je sve izgorjelo u sat vremena dok smo uspjeli spriječiti njegovo daljnje širenje. Uzrok tek treba utvrditi. Ostalih desetak požara na području županije izazvano je udarom groma, svi su sanirani i riješeni pa možemo biti mirni. Od Hvara, Brača, Brela, Lećevice, Kliškog polja, Muća, Imotske krajine… Svi su požari pod nadzorom gasitelja, saniraju se i čuvaju da budemo sigurni da neće ponovo izbiti, rekao je našoj reporterki Vidi Grujin na rubu požarišta županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina.