Požar u stanu u Splitu, ozlijeđena četvorica vatrogasca (foto i video)

0
Foto: Radio Dalmacija

U Papandolpulovoj ulici broj 9 u Splitu u nedjelju oko 9 sati izbio je požar u stanu stambene zgrade.

Pod kontrolom je požar koji je buknuo u stanu na šestom katu zgrade u Papandopulovoj ulici na splitskom Trsteniku. Prilikom intervencije ozlijeđena su četvorica vatrogasaca, od kojih je jedan zadržan na promatranju na plućnom odjelu splitske bolnice.

U gašenju požara sudjelovao je 39 vatrogasac s 14 vozila iz Javne vatrogasne postrojbe Split, ali i pripadnici DVD-a Split, Žrnovnica i Vranjic. Uzrok požara još se utvrđuje.

Jedan stan je u potpunosti izgorio, a vatrom su zahvaćena još tri stana iznad, no samo vanjski dijelovi balkona. Oštećeno je i dosta vatrogasne opreme. Vatrogasci su prilikom dolaska imali problema zbog parkiranih vozila, pa je pozvana i pauk služba.

Ranije

Prema prvim informacijama, hitne službe su dojavu o požaru u Papandopulovoj 9 na Trsteniku dobile oko 9 sati, a na teren je upućeno 20-tak vatrogasaca splitske Javne vatrogasne postrojbe (JVP) te Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Splita i Žrnovnice sa sedam vozila.

Na požarištu su i ekipa Hitne medicinske pomoći i policija. Prema prvim informacijama gašenje je otežano jer su stanovi smješteni na teško pristupačnom terenu za vatrogasce. U tijeku je gašenje, a stanarima je savjetovano da se ne kreću po stubama zbog velike količine dima.

Zbog požara širi se gusti dim, a vatra je izbila na balkon jednom stana.