Požar u blizini Milne na Braču

0
Foto: morh.hr

Požar u blizini Milne na otoku Braču izbio je u subotu oko 14 sati.

Još nije lokaliziran požar guste borove šume na otoku Braču kod Milne. Vatra je ušla i u minski sumnjivo područje potvrdio nam je zapovjednik bračkih vatrogasaca Nikola Martinić Dragan.

Dio požarišta koji je okružen zemaljskim snagama je 90 posto riješen i tu možemo reći da je situacija, pod kontrolom, no požar nije lokaliziran jer nam je sjeveroistočni dio požara otišao u minski sumnjivo područje i nakon nekoliko detonacija radi sigurnosti morali smo povući ljude. Tamo požar nije kontroliran, nema neke velike otvorene vatre, no tamo gasitelji ne mogu ući, kazao je Martinić Dragan. Teren pod minama će se kontrolirati, a ljudi će cijelu noć ostati na terenu.   Ugroze za objekte nema.

RANIJE

Vatra je izbila u subotu oko 14 sati blizu Splitskih vrata, a na teren su izašli svi brački vatrogasci s 10 vozila te 30 gasitelja.

Zatražena je i pomoć zračnih snaga pa su u gašenju sudjelovali kanader te air tractor. Požar nije pod kontrolom, a obranjene su i kuće. Gori gusta borova šuma, a dio prostora je nepristupačan.

Kako je požar na nepristupačnom terenu, stavljanje pod kontrolu u velikoj mjeri zavisi od djelovanja kanadera, kazao je za RD zapovjednik bračkih vatrogasaca Nikola Martinić Dragan.