Poziv za volontiranje na Brač Film Festivalu

0

 Brač Film Festival od 10. do 12. kolovoza vraća se u Supetar na otoku Braču, gdje će mali “škoj” preko puta Splita po treći put postati središte filmske umjetnosti i dobre zabave!

U sklopu manifestacije Supetarsko lito, Brač Film Festival će na velika platna ( i više lokacija!) dovesti samo najbolje filmove domaće i međunarodne produkcije. Ovogodišnji program BFF-a sastoji se od glavnog programa (projekcije dugometražnih filmova, projekcije kratkometražnih filmova te projekcije za djecu), kao i popratnog (izložbe, radionice i glazbeni program).

Glavni program BFF-a ponovo će se smjestiti u ljetnom kinu Supetar, a filmovi iz natjecateljskog programa kratkog igranog filma bit će prikazani u supetarskom amfiteatru. Kao i do sada, najmlađi gosti Festivala uživat će u supetarskoj gradskoj knjižnici gdje će u jutarnjim satima biti prikazani dječji filmovi.

Brač Film Festival od prošle godine surađuje s Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu te akademijama u Sarajevu, Banja Luci i Beogradu pa tako, osim filma, na Brač planira dovesti i mnogobrojne filmske profesionalce (i one koji to žele postati). Ovim mladim entuzijastima Festival nudi posebni edukativni program pod nazivom BFF: Industry, u sklopu kojeg će se pod mentorstvom održati predavanja i filmske radionice.

Prva dva izdanja Festivala bila su izrazito uspješna, a u tome je pomoglo preko 50 volontera iz cijele regije, koji su svojim radom i pozitivnom energijom stvorili temelje za treći BFF! Stoga, sve mlade, nasmijane i energične osobe željne novih iskustava i rada s uigranim festivalskim timom, pozivamo da nam se priključe.

Prijave su otvorene do 30. ožujka na službenim stranicama Brač Film Festivala: www.bracfilmfestival.hr/volonteri

U protekle dvije godine, u BFF elektronski sandučić je stiglo na stotine prijava za volontiranje, i to iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Češke i Austrije!

I ove se godine prednost daje video-prijavama. Stoga uzmite mobitel ili video-kameru u ruke i snimi svoju prijavu na temu “Zašto želim volontirati na Brač Film Festivalu?”. Jedini uvjet – budi svoj!

Svi volonteri imaju pravo na ulaz na sve filmske projekcije, zabave i druga festivalska događanja, besplatan doručak i ručak, osiguran smještaj u kampu, BFF majicu i akreditaciju te besplatne i neprocjenjive uspomene, iskustva i nova prijateljstva! Čekamo te!

Brač Film Festival održat će se uz potporu Grada Supetra, Turističke zajednice Grada Supetra te Hrvatskog audiovizualnog centra.