Poznat popis vaterpolista za SP u Budimpešti

0

Izbornik Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak objavio je popis reprezentativaca na koje računa u Budimpešti, na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima.

Izbornik Tucak odlazi u Budimpeštu sa sljedećim reprezentativcima:
1. Marko Bijač
2. Ivan Marcelić
3. Marko Macan
4. Loren Fatović
5. Luka Lončar
6. Maro Joković
7. Ivan Buljubašić
8. Ante Vukičević
9. Andro Bušlje
10. Sandro Sukno
11. Ivan Krapić
12. Anđelo Šetka
13. Javier Garcia Gadea

Stručni stožer čine:
Ivica Tucak
Mile Smodlaka
Pero Kuterovac
Boris Labar
Damir Luketić
Petar Coce
Igor Pezelj
Renata Barić
Prva utakmica prvenstva odigrat će se u ponedjeljak u 18:50 sati. U ponedjeljak za nas počinje Svjetsko prvenstvo, kada igramo prvu utakmicu s Amerikancima, jakom momčadi, no smatram da smo favoriti i da smo kvalitetniji. Međutim, očekuje nas da to još potvrdimo i u bazenu. Želja nam je da s prvom utakmicom dobro otvorimo turnir, te da se time počnemo dizati iz utakmice u utakmicu i budemo sve bolji i bolji. U četvrtfinale bismo tako ušli u optimalnoj formi, uigrani i puni
samopouzdanja. Međutim već prva utakmica turnira neće biti laka, no nadam se pobjedi. Atmosfera u ekipi je već zadnjih par godina na visokom nivou, pa tako i ove godine, svi se poštujemo i cijenimo, te mislim da je ovih 13 izabranih zaista 13 najboljih u ovom trenutku, te da će oni predstaviti Hrvatsku u najboljem mogućem svijetlu, rekao je Sandro Sukno, kapetan reprezentacije.
Utakmice će se odigrat po sljedećem rasporedu:
Ponedjeljak, 17.07. SAD – Hrvatska – SAD 18:50 sati
Srijeda, 19.07. Hrvatska – Rusija 13:30 sati
Petak, 21.07. Japan – Hrvatska 13:30 sati