Poznate polufinalistice Croatia Bol Opena

0

Polufinale WTA 125 k Series turnira Croatia Bol Open na Braču izborile su Brazilka Beatriz Haddad Maia, Srpkinja Aleksandra Krunić, Rumunjka Alexandra Cadantu i braniteljica naslova, Luksemburžanka Mandy Minella.

Četvrtfinala nisu ponudila previše uzbuđenja. Sve četiri pobjednice zajedno su protivnicama prepustile samo 16 gemova, tek četiri po susretu! Haddad Maia je sa 6:1, 6:4 nadigrala iskusnu Talijanku Saru Errani, svojedobno petu tenisačicu svijeta i finalisticu Roland Garrosa 2012. Krunić je u srpskom dvoboju bila bolja od Ivane Jorović sa 6:3, 6:1. U donjem dijelu ždrijeba, Cadantu (na fotografiji) je sa 6:4, 6:0 pobijedila Grkinju Mariu Sakkari, dok je Minella sa 6:2, 6:1 s terena ispratila Ukrajinku Katerinu Bondarenko.

Minella ima 31 godinu, Cadantu je četiri godine mlađa, a svaka je po jednom slavila u prethodna dva međusobna susreta. Luksemburžanka je u karijeri zaradila 1,4 milijuna dolara, a Rumunjka upola manje. Zadnji su se put susrele u Francuskoj 2014., kada je pobijedila Minella.

Haddad Maia i Krunić nikad prije nisu igrale međusobno. Krunić (rođena u Moskvi!) ima 24 godine, Haddad Maia 20 i velika je uzdanica brazilskog tenisa, što je potvrdila impresivnim nastupom u Bolu. Srpkinja je prešla milijun dolara, a Brazilka tek 200 tisuća zarade od turnirskih nagrada u karijeri.

U polufinalu se očekuje daleko više neizvjesnosti u odnosu na “brzopotezni” petak.