Jeftinije testiranje za sve koji žele na utakmicu Hajduk-Zrinjski u ponedjeljak

0

Pred utakmicu Hajduk – Zrinjski Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije za navijače je osigurao posebne pogodnosti- testiranje za 50 ili 100 kuna na Turskoj kuli u nedjelju i ponedjeljak od 8 do 14 h te u krugu stadiona u ponedjeljak od 17 do 21h, a besplatno na Gripama u subotu od 8 do 12 sati kako bi jednostavnije, jeftinije i sigurnije uživali u utakmicama kroz cijelu sezonu.

Među navijačima Hajduka vlada velik interes za prijateljsku utakmicu HNK Hajduk – HŠK Zrinjski koja će se u ponedjeljak 12. srpnja u 21:00 odigrati na Poljudu.
Kako bi se omogućilo prisustvovanje utakmici što većem broju navijača, iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije u suradnji s Hajdukom odlučili su na poseban način izaći u susret svima koji žele na tribine.
Bit će organizirani posebni termini i punktovi za testiranje koje će za ovu svrhu biti moguće obaviti po značajno nižim cijenama, a organizirat će se i poseban termin za cijepljenje za navijače u subotu 10. srpnja u Velikoj dvorani Gripe od 8 do 12 sati.
Punkt za testiranje bit će organiziran na Turskoj kuli u nedjelju 11. srpnja i ponedjeljak 12. srpnja od 8 do 14 sati, a ponedjeljak poslijepodne, pred utakmicu, od 17 do 21 sati u krugu stadiona. Cijena testiranja samo za ovu prigodu bit će 100 kn za sve koji nisu cijepljeni, a 50 kn za one koji su cijepljeni prvom dozom ili cjepivom koje se daje u jednoj dozi, a kojima od cijepljenja nije prošlo dovoljno dana da bi dobili EU digitalnu COVID potvrdu. Kako bi se ostvarilo pravo na nižu cijenu testiranja, potrebno je predočiti iskaznicu o cijepljenju i osobnu iskaznicu. S obzirom na logističke zahtjeve i jednokratno formirane punktove plaćanje testova će biti moguće isključivo u gotovini.
Molimo navijače da testiranje obave na vrijeme jer za ulazak su im potrebni rezultati testa te se u slučaju većeg broja onih koji će se željeti testirati prije same utakmice događati zastoj zbog čega bi mogli propustiti dio susreta.
Prema novoj Odluci o nužnim epidemiološkim mjerama na utakmicu mogu svi oni koji posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu, što uključuje:
– osobe cijepljene s obe doze cjepiva protiv bolesti COVID-19 (po primitku druge doze)
– osobe koje su primile prvu dozu cjepiva (22. dan od primitka prve doze s rokom valjanosti od 42 dana od primitka cjepiva za Pfizer i Modernu, odnosno 84 dana za AstraZenecu)
– osobe koje su cijepljene jednom dozom cjepiva, a koje unatrag 180 dana od dana primitka cjepiva imaju pozitivan test
– osobe koje imaju negativan nalaz PCR testa (ne stariji od 72 sata) ili brzog antigenskog testa (ne stariji od 48 sati)
– osobe koje su preboljele bolest COVID-19 (11. dan od datuma prvog pozitivnog PCR testa, s valjanošću potvrde 180 dana od datuma prvog pozitivnog PCR testa)
Iz Nastavnog zavoda pozivaju sve ljubitelje Hajduka, kao i sve ostale građane da se cijepe te tako jednostavnije, jeftinije i sigurnije uživaju u utakmicama kroz cijelu sezonu.