Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na otvaranju Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku

0
Foto: Ured Predsjednice RH / Domagoj Opačak

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović potvrdila svoj dolazak na otvaranje 56. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku koji započinje atraktivnom 3D mapping projekcijom “950 godina Šibenika” i predstavom “Čarobnjak iz OZ-a”.

Kako su nam potvrdili u MDF-u sve je spremno i 56. MDF započet će svečanim otvaranjem u 21.00 sat u Subotu 18. lipnja 2016. na kojem će biti prikazan atraktivni multimedijalni video “950 godina Šibenika”  koji prikazuje povijest i tradiciju grada u pet scena a prikazat će se u 3D mapping tehnologiji na zgradi gradske Vijećnice. Video je kreacija članova udruge Unimedia i to je ujedno čestitka MDF-a svom gradu povodom 950 godina prvog spomena. Nakon toga festivalski program kreće predstavom “Čarobnjak iz Oz-a” redateljice Nine Kleflin.

Na otvaranju će biti nazočni, uz Predsjednicu RH, i veliki broj uzvanika, diplomatskih predstavnika te državnih i lokalnih čelnika te drugih predstavnika kulturnog i javnog života a svečano otvaranje snimat će i prenositi HTV.

Na nedavnom primanje delegacije grada Šibenika i MDF-a u uredu Predsjednice potvrđeno je visoko pokroviteljstvo gospođe Kolinde Grabar Kitarović te njen dolazak na samo otvaranje.

Ovogodišnji 56. MDF imat će 140 umjetničkih programa u 15 festivalskih dana iz svih dijelova svijeta; Kine, Irana, Turske, Ukrajine, Rusije, Italije, Danske, Austrije i Rumunjske te tradicionalno bogat radionički i popratni program koji je usmjeren kreativnom razvoju sudionika ali  i socijalnom uključenju djece s posebnim potrebama te promiče nenasilje, ekologiju i kvalitetan odnos prema životnom okruženju. Kao posebnu atrakciju najavljujemo i dva poznata umjetnika koji će biti voditelji radionica, a to su Nenad Bach i Charles Bilich.

MDF Šibenik kod Kolinde Grabar Kitarović