Predsjednik UEFA-e na završnici Sportskih igara mladih u Splitu

0
Foto: RD

Na zatvaranju 25. Sportskih igara mladih u Splitu okupila su se neka svjetski poznata nogometna imena poput Zvonimira Bobana, Luisa Figa, ali i predsjednika UEFA-e, Aleksandera Čeferina.

Sportske igre mladih u četvrt stoljeća izrasle su iz jednog malonogometnog turnira u splitskoj četvrti Brda do najmasovnije amaterske sportske manifestacije u Europi u kojoj je dosad sudjelovalo više od dva milijuna mladih.

Od samog početka Sportske igre mladih promoviraju bavljenje sportom, prijateljstvo i zajedništvo među mladim ljudima. Svih ovih godina Sportske igre mladih podržavaju brojna poznata lica iz svijeta sporta, politike i gospodarstva.

Sport povezuje, sport je ljubav, sport je jedinstvo, sport je poštovanje drugih ljudi i drugačijih ljudi, tako da dubok naklon Sportskim igrama mladih i dok ću ja biti predsjednik UEFA-e i predsjednik Uefine zaklade za djecu, pomagat ćemo u okviru svojih mogućnosti, izjavio je čelni čovjek krovne Europske nogometne organizacije Aleksander Čeferin.

Na velikoj međunarodnoj završnici Sportskih igara mladih sudjelovao je i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Poručio je kako je zadovoljan svime što je vidio u Splitu.

-Važno je baviti se djecom, posebno u ovim izazovnim vremenima, moramo ih maknuti s mobitela, da se bave sportom i razvijaju zdravi stil života-rekao je Božinović.