Predstavljena knjiga “Bili dres u boji“

0

U Trofejnoj sali na Poljudu predstavljenja je knjiga “Bili dres u boji’ autora Borisa Vrdoljaka Mandete.

Knjiga će biti ekskluzivni poklon svima koji će sudjelovati u sljedećoj akciji Našeg Hajduka imena ‘Za sva vrimena’ i prikupljanju novca za otkup dionica. Hajduk je tako postao jedan od rijetkih klubova u Europi s monografijom svih svojih dresova. Sama knjiga je opsežno djelo na kojem je Vrdoljak radio pet godina, a izdavački dio na kraju je preuzela udruga Naš Hajduk. Na preko 400 stranica prikazani su Hajdukovi dresovi od osnutka kluba do danas.

“Ova je knjiga moj cjeloživotni projekt. U nju je utkana sva ljubav prema Hajduku i bilom dresu. Zadovoljan sam učinjenim i jedva čekam da navijači ocijene knjigu. Pregledane su i istražene sve relevantne arhive kako bi djelo bilo pravovaljano da se ukoriči. Imamo izjave 45 velikih igrača Hajduka koji su dali osvrt na igranje u bijelom dresu. Posebna pozornost je na periodu od 1911 do 1980., izrađivali smo dresove kompjuterski po originalnim fotografijama. a to je nešto novo i još se nije moglo vidjeti. Redoslijed predstavljanja dresova je napravljen na smislen način, prvo idu bijeli, pa crveno-plavi i kasnije svi ostali dresovi. Moje srce je na mjestu, Hajduk živi vječno”, kazao je Boris Vrdoljak Mandeta.

Posebnost knjige je da neće biti u slobodnoj prodaji, već je isključivo namijenjena kao zahvala u nastavku otkupa kluba.

“Knjiga je iduća etapa projekta i predstavlja ekskluzivnu zahvalu članovima. Zahvalio bih se na suradnji svima koji su omogućili realizaciju ove knjige. Posebnost u njoj je i prva  fotografija malog detalja trećeg “navijačkog” dresa Hajduka za iduću sezonu“, kazao je projekt menadžer Našeg Hajduka Tomislav Mikulić, najavljujući tako nastavak otkupa pod sloganom “Za sva vrimena”.

Knjigu su predstavili još i tajnik udruge Naš Hajduk Ivan Rilov, Mateo Perasović, dekan Umjetničke akademije u Splitu te urednik knjige, novinar Damir Šarac, koji je kazao “Kad te pozove Naš Hajduk, onda to tako mora biti, građanska je dužnost odazvati se”.