Predstavljen Boksački savez splitsko-dalmatinske županije

0
Foto: RD

U Svečanom salonu SC Gripe predstavljen je Boksački savez splitsko-dalmatinske županije kojem je na čelu Boris Vujević.

Imamo jasne ciljeve, misiju, viziju i strategiju. Glavni cilj je popularizirali naš sport i podići ga na viši nivo. Za početak nam je plan učlaniti sve klubove s našeg područja u ovaj Savez, da budemo svi skupa i na taj način budemo jači. Klubovima ćemo pomoći organizacijski i financijski. Kroz javne sparinge, županijsko natjecanje, međužupanijske lige, hrvatsku boksačku ligu i organizaciju nacionalnog prvenstva popularizirat ćemo boks, naročito među mladima. Veća brojnost donijet će i bolje rezultate. Naravno uz pomoć HBS-a, rekao je Vujević.

U Splitu i okolici imamo niz kvalitetnih i uspješnih boksačkih klubova. Županijskom savezu smo već dali punu podršku, već je pristupio u članstvo Hrvatskog boksačkog saveza. Veliko nam je zadovoljstvo što se naši klubovi i sportaši okupljaju u što većem broju. Podržavam riječi gospodina Vujevića. Vjerujem da će u budućnosti organizirati brojna natjecanja i zajedničke treninge i sparinge. Split kao grad sporta dokazuje da je lider i u ostalim stvarima. Klubovi okupljeni oko ovog Saveza garancija su uspjeha i kvalitetne strategije razvoja boksa u ovoj županiji, izjavio je glavni tajnik Hrvatskog boksačkog saveza Marko Marović. Podsjetio je kako je pobjednik Zagreb Grand Prixa i jedan od kandidata za olimpijske kvalifikacije Luka Plantić odnedavno član Boksačkog kluba Salona.

Sjajno je vidjeti ljude koji vole boks. Treba im dati priliku da boksačima i boksačkim djelatnicima ponude nove sadržaje – natjecanja, sparinge, treninge. Djeca vole da je klub u njihovom kvartu, inače ih roditelji moraju voditi na treninge. U Splitu je desetak klubova, a županijski Savez će im omogućiti da se povežu i bolje komuniciraju. Prioritet je organizirati županijsko prvenstvo, imati županijske prvake po kategorijama. Nakon toga u suradnji s nacionalnim Savezom vidjeti što je moguće učiniti u organizaciji natjecanja na nekim višim nivoima, kazao je direktor hrvatske boksačke reprezentacije Željko Mavrović.

Na predstavljanju su nazočili i dopredsjednik BSSDZ-a Vedran Đipalo, tajnik BSSDZ-a Ivan Brnić, predsjednik Boksačkog kluba Salona Tomislav Bašić, te član Izvršnog odbora HBS-a Pero Knežević.