Predstavljen Mostov kandidat za gradonačelnika Splita – Robert Pauletić

0
Foto: Paun Paunovic / CROPIX

Danas se u Splitu predstavio Mostov kandidat za splitskog gradonačelnika Robert Pauletić.

Najavio je kako će smanjiti broj zaposlenih u gradskoj upravi i preseliti je na Dračevac. Banovinu i Zapadnu obalu prepustit će hotelima, a za sadržaje na istočnoj raspisati arhitektonski natječaj. Pažnju će posvetiti i stanovnicima istočnih gradskih kotareva.

Najavio je i sanaciju Karepovca na način da se tamo izgradi sortirinica i zatvorena kompostana, a ustvrdio je kako od svih kandidata on najprije može riješiti taj problem zahavljaujući MOST-ovom ministru zaštite okoliša:

Poručio je stop uhljebima, te će jedan od njegov prvih poteza biti i smanjenje djelatnika Banovine za otprilike 20 posto. Smatra da bi država trebala pooštriti zakon o službenicima i namještenicima u lokalnoj upravi i samoupravi. No to još ne znači, kaže, da Most u Vladi ide u te izmjene.

Treba riješiti ulaze u Split te osim što podržava izgradnju tunela kroz Kozjak i mosta Kaštela-Split, predlaže i nastavak Vukovarske ulice sve do TTTS. Takođet treba riješiti ulaz u grad na Smokoviku, gdje se u sezoni stvaraju čepovi. Kvartovski parkinzi su vrlo važni. Napravit ćemo montažne garaže i riješiti taj problem. Splićani moraju imati osigurana parking mjesta, kazao je Pauletić. Sredstva za kampanju su, kaže, poslovna tajna, a sebe vidi u drugom krugu lokalnih izbora.