Predstavljen ovogodišnji Advent u Splitu – zimski akvarel

0
Foto: Press: Turistička zajednica Split

Ove godine Advent u Splitu- zimski akvarel osim obilja glazbe i zabave, probuditi će u nama emocije nekih davnih vremena. Svi koji posjete Split od 30.11.2019. do 02.01.2020. uploviti će u retro vremeplov i prisjetiti se nekih zaboravljenih stihova, igara i okusa. Kroz pet tjedana adventa guštat će se u božićnim delicijama na raznim adventskim lokacijama, a s foto kornera na  Vidilici i Matejušci poslati milijune jedinstvenih razglednica u cijeli svijet.

MARMONTOVA

U Marmontovoj ulici smo i mi ove godine! Ovu zimu Marmontova ulica živi u duhu dječje igre i dijeljenja prijateljstva koju donosi Radio Dalmacija– sponzor zaigranosti.

Program ćemo pratiti i uživo iz studija u Marmontovoj. Dobroj atmosferi će pridonijeti i božićno uređenje Marmontove ulice, u kojoj ćemo prigodno imati više iscrtanih zona sa zogom, a u čemu će nam pomoći ekipa HNK-a iz Splita čemu se posebno radujem. Namjera nam je potaknuti djecu, roditelje, djedove i bake da ponovno zaigraju tu pomalo već zaboravljenu igru a neke tek i naučiti. Bit će tu najbolje glazbe, smijeha, natjecanja i nagrada, a vjerujemo da će dobroj atmosferi pridonijeti splitski dječji amaterski klubovi, plesači, ulični zabavljači, mažoretkinje i mnogi drugi ali i sami naši slušatelji, koji će pokazati sve svoje motoričke vještine i spretnosti. Nije da nas za ugođaj ne bi razveselila i pokoja pahulja snijega, ali samo ako su nam spremne sve gradske službe. Radio Dalmacija poziva vas da ove zime, uz miris cimeta i maruna zaigrate zogu ili školicu, kako je tko zove i uživate u nekim davno zaboravljenim emocijama ili ih podijelite sa svojom djecom i dragim prijateljima! Mi se uistinu veselimo ovogodišnjem Adventu! – zaključila je direktorica marketinga i prodaje Maja Lekšić

 

 

 

ĐARDIN

Strossmayerov perivoj, nama draži kao Đardin, postaje pravi ledeni park s klizalištem koji će unijeti čaroliju Božića svoj djeci i onima koji se osjećaju kao djeca. OTP banka, sponzor je radosti koju donose svjetla božićnih lampica i 3D figurica. Subota ujutro od 11 sati rezervirana je za djecu koja će uživati u glazbenom i dramskom programu, plesnim nastupima, brojnim darovima i gastro ponudi na 4 adventske kućice. Ne smijete propustiti ni tradicionalno paljenje adventske svijeće subotom u 17:45, koje će biti popraćeno svečanim zvukovima crkvenih zborova, kulturno umjetničkih društava i nastupom zborova 23. Međunarodnog zborskog festivala CRO PATRIA 2019 čije otvaranje će ujedno biti i otvaranje manifestacije Advent u Splitu. Nedjeljom ujutro uživati ćemo u klasičnoj i duhovnoj glazbi od 11 sati.

TRG GAJE BULATA

Kazališni trg, odnosno Trg Gaje Bulata, fotografijom nas vraća u 70e i 80e u Splitu. Sponzor sjećanja je Hrvatska lutrija koja nam donosi izložbu jednog od najuglednijih splitskih fotografa, Feđe Klarića. Posebno glazbeno iznenađenje prirediti će zbor i orkestar HNK Split, koji će izlaskom na Trg Gaje Bulata, unijeti bogatstvo kulture i glazbe na ulice grada.

RIVA

Nezaobilazna adventska lokacija je naravno Riva koja se i ovu zimu pretvara u pozornicu gradskog života i nudi veselu božićnu zabavu, gastronomsku ponudu i raznolike autohtone suvenire kroz 11 ugostiteljskih, 3 trgovačke i 3 slatke kučice. Sponzor ljubavi i topline koja će se uvući u adventske kućice je Coca Cola, a ne smijete se zaboraviti slikati u Coca Colinom ugodnom foto dnevnom boravku.

Zabavni program obiluje tematskim večerima i nastupima poznatih glazbenih imena. Manifestaciju otvara veseli glazbeni sastav Gustafi a posjetitelje Adventa zabavljati će i Giuliano i Diktatori, Alen Nižetić, Marko Pecotić & band, grupa Vatra i brojni drugi izvođači na svakodnevnim koncertima koji započinju u 20 sati. Posebna poslastica biti će božićni koncert Tedia Spalata.  Dječji programi, klapski nastupi, klasični kvinteti, zabavne grupe, tradicionalni napjevi zborova, samo su dio dnevnog programa koji vikendom započinje u 11 sati. Retro Božić ponedjeljkom, rock utorkom, plesnjak srijedom, after work četvrtkom, koncertne večeri petkom i subotom te unplugged nastupi i stand up nedjeljom učiniti će ovaj Avent na Rivi, nezaboravnim.

ADVENT NA SPLITU 3

Na platou ispred ulaza u PRIMU 3 u ulici Ruđera Boškovića program će se održavati od 06.12. sa otvaranjem za Svetog Nikolu u 17 sati. Program će trajati od 06.prosinca zaključno sa Badnjakom. Očekuju nas dječji programi za Svetog Nikolu, Svetu Luciju i Badnjak u suradnji sa dječjim vrtićima i osnovnim školama, humanitarne radionice izrade Božićnih ukrasa, prvenstvo SPLITA 3 u naj ukusnijim fritulama – natjecanje domaćica i umirovljenika, karaoke večeri uz animaciju posjetitelja, klapske večeri, DJ večeri, nastupi bandova i glazbenika., plesne večeri.

Kako bi ovogodišnja manifestacija „Advent u Splitu- zimski akvarel“ prikazala i blagdansku tradiciju kroz okuse pobrinuti će se gastro projekti Gastroadvent by Olja Martinic. Splitski restorani pripremili su razne gastro projekte u sklopu kojih će se moći osjetiti blagdane u Dalmaciji kroz sva osjetila. Na Pjaci će se plesnjakom obilježiti davne načine zabave a osim tradicionalnog Adventa na Pjaci tu su i Advent na Obrovu te poznati  Advent u Perivoju.  Čarobno će i ove godine biti u Žrnovnici na Božićnoj štoriji u sklopu koje će biti uprizorene žive jaslice, a tu je i božićni sajam, dječji programi, koncerti i Noć Aurore.  U cjelokupan program Adventa u Splitu uključiti će se studenti, umjetnici, Centar za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači i ostale udruge a za kulturni dio programa pobrinuli su se muzeji i galerije, budni čuvari naše povijesti, kulture i tradicije. Duh Božića unijeti će i Splitski skautski zbor u Splitu koji nam donosi svjetlost s mjesta rođenja Isusa Krista.

POSEBNE PONUDE- POVEZANOST

U cilju unaprjeđenja prometne povezanosti HŽ Putnički prijevoz u suradnji s Turističkom zajednicom grada Splita svake subote i nedjelje nudi besplatnu povratnu vožnju građanima Splita, Solina, Kaštela i Trogira do centra grada. Besplatan prijevoz subotom i nedjeljom ujutro i popodne bit će omogućen prigradskim vlakom na relaciji Kaštel Stari – Split – Kaštel Stari Split- Kaštel Stari. Za najmlađe posebno će prometovati adventski vlakić.

Za svoje sugrađane Turistička zajednica grada Splita i tvrtka Promet Split d.o.o. uvode 2 besplatne Adventske linije (Žrnovnica- Riva, Kila-Riva) koje će prometovati svaki vikend cijeli dan. Kompletan raspored i trasu Adventske linije provjerite na www.visitsplit.com.

DOČEK NOVE GODINE

Prava splitska fešta uz spektakularan vatromet očekuje nas na novogodišnjem koncertu. Klapa Intrade i Tomislav Bralić stvoriti će veseli dalmatinski ugođaj, a za zabavu do jutarnjih sati zadužena je Jelena Rozga, jedna od najtrofejnijih hrvatskih pjevačica.