Predstavljen Zadar Basketball Tournament!

0

Hrvatski svijet košarke piše jednu lijepu priču koja traje petu godinu zaredom. Da, ove je godine Zadar Basketball Tournament iskoračio i dalje od Europe, otvorilo se najveće svjetsko tržište -Kina. Pred nama je jubilarno izdanje turnira koji je zapravo jedna od rijetkih pozitivnih priča hrvatskog sporta posljednjih godina.

Mladi tim entuzijasta nije posustao, naprotiv iz godine u godinu turnir je rastao i postajao sve popularnije odredište europskih košarkaških velikana. U Hrvatsku, točnije u Zadar, dvoranu legendarnog Krešimira Ćosića od 20. do 23. rujna stižu Bayern Munchen, CSKA Moskva, Fenerbahce, Maccabi Tel Aviv, Olimpia Milano te kineski Liaoning Flying Leopards.

„Turnir je jedinstvena prilika da se ljubitelji košarke pa i oni kojima je košarka profesija  na jednom mjestu upoznaju s najboljim što europska košarka trenutno može ponuditi. Novost na ovogodišnjem izdanju ZDBT-a je kineski prvak CBA lige Liaoning– izjavila je organizatorica turnira Zdenka Zrilić te dodala: „Pokazali smo da možemo organizirati turnir na najvišoj svjetskoj razini i sada je vrijeme za iskorak!“

Očekuje nas više od 12 sati izravnih TV prijenosa diljem svijeta. Interes za prijenos utakmica nikad nije bio veći. Dolaskom kineskog prvaka i njihove delegacije, otvorila se prilika za ulazak hrvatskih projekata na novo tržište.