Premijer Orešković: U 100 dana Vlade učinjeno je puno

0
Foto: CROPIX/Dragan Matic

Premijer Tihomir  Orešković izjavio je da je zajednički cilj Vlade i sindikata podizanje standarda hrvatskih građana te izrazio nadu da će sa sindikatima, s kojima je Vlada počela pregovore to i postići.

Premijer Orešković je to izjavio novinarima u Okučanima na obilježavanju 21. godišnjice  Vojno-redarstvene operacije “Bljesak”.

Komentirajući 100 dana Vlade , Orešković je rekao da je puno stvari učinjeno, da je Vlada donijela realan proračun i usvojila reformski paket mjera.

Sada nam je prioritet da počnemo ostvarivati taj reformski paket   i uvjeren sam da će se vrlo brzo stvoriti pozitivno ozračje i da će hrvatski građani početi osjećati da se stvari pokreću, rekao je premijer Orešković, dodajući da svi indikatori idu u tom smjeru. I zato sam optimist, rekao je, dodajući da je njegova Vlada stabilna.

Podsjetio je da je u 100 dana Vlade imao i niz susreta i razgovora s mnogim političarima i gospodarstvenicima u zemlji i inozemstvu kojima je predstavio ekonomske potencijale Hrvatske. Podsjetio je da se sastao s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, britanskim premijerom Cameronom,  da je bio u posjetu Svetom Ocu Franji, a da su Hrvatsku posjetili britanski princ Charles i nedavno turski predsjednik Erdogan.

Orešković je zahvalio građanima i zamolio za daljnju podršku. Ne pripadam ni jednoj stranci, ja sam tu za hrvatske građane koji su moja stranka, rekao je premijer.

(Hina)