Premijer Plenković čestitao Praznik rada

0
Foto: pixabay.com

Premijer Andrej Plenković uputio je građanima čestitku u povodu Međunarodnog praznika rada, u kojoj uz ostalo stoji:

 Republika Hrvatska ima stabilni i dugoročno održivi gospodarski rast, javni dug se sustavno smanjuje, bilježimo najveći pad stope nezaposlenosti u zemljama Europske unije, shodno tome i rast zaposlenosti, a brigu za hrvatskog radnika pokazali smo spašavanjem tisuća radnih mjesta koja su bila ugrožena krizom u Agrokoru.

Izazovi s kojima se suvremeno hrvatsko društvo suočava ne rješavaju se preko noći.  Dokazali smo da sustavno radimo na stvaranju gospodarskog okruženja koje će omogućiti novo zapošljavanje, bolje plaće i u konačnici viši životni standard. Želimo poboljšati uvjete života i položaj obitelji kako bismo zadržali naše ljude i zaustavili iseljavanje, osobito mladih te na taj način omogućili demografsku revitalizaciju zemlje.

Pritom nismo zaboravili kontinuiranu suradnju i socijalni dijalog s poslodavcima i sindikatima jer samo zajedničkim djelovanjem i partnerstvom možemo ostvariti bolju Hrvatsku. Stoga Vlada ustrajno nastavlja raditi na ostvarenju naših temeljnih ciljeva – političkoj stabilnosti, pravnoj sigurnosti, gospodarskom rastu i solidarnosti, stoji u priopćenju iz Vlade.