“Prepolovljeni” Split Tommy po iznenađenje i izjednačenje

0
Foto: Radio Dalmacija

Bez četvorice standardnih prvotimaca, Split Tommy u 20 sati na Gripama dočekuje Nacional Zagreb u drugoj utakmici finala Hrvatske malonogometne lige.

Nacional je u petak slavio s naizgled uvjerljivih 7:2 u susretu u kojem je Split Tommy teško oštećen. Nedosuđeni kazneni udarac i dosuđeni peti akumulirani prekršaj koji nije postojao, opravdano isključenje Luketina, ali i neopravdano neisključenje Perića, sve se dogodilo dok je utakmica još bila otvorena. Nacional je tri gola dao pred kraj kad su Splićani igrali bez vratara.

Uz ozlijeđene Rafinhu i Koturovića, te isključenog Luketina, nema ni Grcića koji odrađuje kartone. Jukić, Suton, Jesus, Ćorluka, Babić, Grbić i Marić podnijet će najveći teret, a dobru bi minutažu, kao i u finalu Kupa u Makarskoj, mogao dobiti i mladi Filip Kosor, kapetan juniorske momčadi Split Tommya koja je osvojila naslov prvaka Hrvatske.

Naše je da se bacimo na glavu, da damo sto posto od sebe. Pozivam publiku da nam pomogne, protiv Dinama je bilo sve fantastično. Sigurno će danas biti puno teže, ali ništa nije nemoguće. Mi ćemo dati sve od sebe pa ćemo na kraju vidjeti rezultat. Moramo odigrati mudrije nego u Zagrebu, gdje su nas koštale greške. Moji suigrači su većinom mladi momci koji nisu igrali finala, nisu osvajali trofeje, pa je to razumljivo. Ali moramo biti pametniji ako mislimo pobijediti. Četvorica nam fale, Ćorluka posljednje utakmice igra ozlijeđen pa je na 50 posto, ali nema opravdanja. Mi koji igramo moramo dati sve od sebe. Igramo kući i idemo po pobjedu kako bismo osigurali povratak finalne serije u Split. A tada ćemo biti kompletniji i sve će biti otvoreno, izjavio je za Radio Dalmaciju Josip Suton.

Prije početka utakmice na teren male dvorane ŠC Gripe izaći će i igrači koji su prije 20 godina našem najtrofejnijem malonogometnom klubu, tada pod “originalnim imenom” Split 1700, donijeli prvi naslov prvaka Hrvatske.