Preporuka građanima – ne krećite na put!

0
Foto: Facebook

Župan Blaženko Boban sazvao je u četvrtak  izvanrednu sjednicu županijskog Stožera civilne zaštite zbog najave DHMZ-a o mogućim vremenskim neprilikama – velikom snijegu i ekstremnoj hladnoći na određenim područjima županije.

Župan je još jednom istaknuo važnost pripravnosti operativnih snaga sustava civilne zaštite za provođenje potrebnih mjera i aktivnosti civilne zaštite u ovakvim mogućim ugrozama. Zajedno s čelnim ljudima svih relevantnih službi analizirana je njihova spremnost za možebitnu vremensku nepogodu.

Preporuka svim građanima je da bez velike potrebe ne kreću na put. Pozivaju se građani, posebno obitelji s manjom djecom i bolesnima, da blagovremeno osiguraju potrebnu pričuvu hrane, vode, lijekova, energenata i drugih osnovnih životnih potrepština.

Važno je također, prema naputku odgovornih iz splitskog Vodovoda i kanalizacije, zaštiti vodovodne instalacije, prvenstveno okno vodovodnog priključka, te instalacije koje su više izložene hladnoći, kao vanjske slavine, cijevi koje su izvan objekata i u negrijanim objektima, kao što su vikendice, garaže, konobe i slično.

Stožer je stavljen u stanje pripravnosti, nastavlja pratiti vremenske prognoze i razvoj situacije na području županije, te će po potrebi biti aktiviran.