Presuda Paravinji sutra u podne

0
Foto: arhiva

Vijeće Županijskog suda u Splitu u utorak u podne izreći će presudu Draganu Paravinji optuženom zbog pokušaja silovanja i teškog ubojstva Antonije Bilić, a na završnim riječima obrane optuženik  je ponovio  kako nije kriv za kazneno djelo koje mu se stavlja na teret, te da su mu dokazi podmetnuti.

Županijsko državno odvjetništvo je na današnjim završnim riječima postupka  zatvorenog za javnost u cijelosti ostalo kod optužnice što je podržao i zastupnik obitelji Bilić, splitski odvjetnik Vinko Ljubičić.  On je  rekao da očekuje kako će i sutra ostati ista kvalifikacija –  teško ubojstvo zbog koje se nadaju i odgovarajućoj sankciji.

“Ovdje se ponovno pokazala moja teza da je Vrhovni sud posve nepotrebno ukidao ranije odluke Županijskog suda, posebno raniju drugostupanjsku odluku s obzirom da u ponovljenom postupku ništa činjenično nije predloženo, a ni utvrđeno. Ako je sud smatrao da treba izmijeniti pravnu kvalifikaciju onda ima ovlasti to učiniti i bez ovog mučenja i bez nanošenja iznimno velike boli obitelji”, izjavio je Ljubičić.  Dodao je kako obitelj sutra neće sutra doći na izricanje presude jer im je to iznimno bolno.
Paravinjin branitelj po službenoj dužnosti odvjetnik Željko Gulišija je rekao da je u završnim riječima govorio o tome na što Vrhovni sud upućuje i o kojoj se pravnoj kvalifikaciji radi-  o teškom ubojstvu ili o ubojstvu.  “Sutra ne očekujem ništa, baš ništa već da će konačnu odluku donese Vrhovni sud“, kratko je prokomentirao. Ovo je treće suđenje Draganu Paravinji koji je  dva puta na  Županijskom sudu u Šibeniku osuđivan na po 40 godina zatvora, ali je te presude Vrhovni sud dva puta i ukidao.