Preuzmite HAKOM-ovu brošuru „Kako zaštiti dijete na Internetu“

0
Foto: HAKOM

O opasnostima na Internetu pričali smo već stotinu puta i svi već napamet znamo rizik koje nam taj svijet nosi. Ali opreza nikad dosta, pogotovo ako govorimo o našoj djeci!

Zato je HAKOM odlučio ipak uzeti stvar u svoje ruke. Sva ta pravila su napisana u jednoj brošuri, koja je posebno  prilagođena djeci, naziva Kako zaštititi dijete u svijetu Interneta, mrežnih tehnologija i mobilnih telefona.

Ivo Majerski iz HAKOMA nam je kazao: Povod je želja i namjera HAKOMA da nađemo još jedan način kako ćemo informirati javnost odnosno u ovom slučaju informirati djecu ali njihove roditelje o opasnostima na Internetu, dati im neke savjete kako se ponašati, sve te stvari se mogu naći u ovoj brošuri koja je tiskana u dovoljnom broju primjeraka za sve petaše u ovoj generaciji. Program je zamišljen na način da bi se ažurirana brošura otisnula u dovoljnom broju primjeraka svake godine i dostavila svakoj generaciji petaša u narednim razdobljima.

Dakle svaki  učenik 5. razreda osnovne škole dobit će brošuru kako se zaštiti u svijetu Interneta…

Brošure će biti dostavljene prema broju učenika odnosno u malo većem broju. Povećali smo ga za 15-tak posto za svaku školu. Znači, ako neka škola recimo ima 100 petaša, u tu školu smo poslali oko 115, 120 brošura…da se podijele toj djeci kako bi je ona mogla pogledati zajedno s roditeljima jer namijenjene su da ih se odnese kući da ih vide i roditelji, kazao nam je Ivo Majerski te dodao: Brošura sadrži i savjete kako prilagoditi ponašanje da bi se opasnosti smanjile na najmanju moguću mjeru. Naravno, ta brošura je i napravljena na način da bi osvijestila i roditelje koji moraju biti najsnažnija karika u tom čitavom lancu vrijednosti da zaštitimo našu djecu kada se koriste mrežnim tehnologijama poglavito kad posjećuju internetske stranice.

Brošuru Kako zaštititi dijete u svijetu Interneta, mrežnih tehnologija i mobilnih telefona možete preuzeti OVDJE!