Prijetio obitelji zbog duga prema njegovom sinu

0

U Golubiću kraj Knina  u nedjelju 13.rujna  alkoholizirani 45-godišnjak verbalno je napao i prijetio 40 -godišnjaku zbog nesporazuma oko povrata duga njegovu sinu.

Oštetio je ulazna vrata njegove obiteljske kuće, a potom prijetio i njegovoj 42 -godišnjoj supruzi i dvoje djece koji su u to vrijeme bili u kući. Nastala šteta je procijenjena na tisuću i pol  kuna, a nakon dovršene kriminalističke istrage osumnjičeni je , uz kaznenu prijavu,  predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave Šibensko -Kninske. 26-godišnjak , vlasnik i odgovorna osoba trgovačkog društva iz Škabrnje sumnjiči se za prevaru  na štetu tvrtke iz Šibenika.

On je , kako je utvrđeno, s namjerom stjecanja protupravne imovinske koristi za to trgovačko društvo, 11. rujna prošle godine s oštećenom tvrtkom sklopio ugovor o prodaji robe i pri tome kao garanciju plaćanja predao bjanko zadužnicu na iznos od sto tisuća kuna, iako je znao da na računu tog trgovačkog društva nije bilo novčanih sredstava.

Osumnjičeni je od oštećene tvrtke preuzeo i dalje preprodavao robu u ukupnoj vrijednosti od 84 tisuće 407 kuna . Do podnošenja prijave taj iznos nije platio, niti se oštećena tvrtka mogla naplatiti po bjanko zadužnici, pa će protiv 26-godišnjaka biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, kao i protiv njegovog trgovačkog društva.