Prijevarom do pola milijuna kuna

0

Dvojica muškaraca sumnjiče se da su prevarili 17 osoba na području Zadarske županije te ih oštetili za gotovo pola milijuna kuna.
Zadarska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom i 39-godišnjakom koje se sumnjiči za kaznena djela prijevara na štetu sedamnaest osoba.

46-godišnjaka se tako sumnjiči da je, u proteklih nekoliko mjeseci, stupio u kontakt s više osoba s područja Zadarske županije i lažno se predstavivši kao posrednik pri rješavanju statusa mirovine, od njih primio nekoliko desetaka tisuća kuna.

39-godišnjaka se sumnjiči da je lažno se predstavljajući kao djelatnik agencije za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije, stupio u kontakt s više osoba te od njih, na ime svojih usluga pri posredovanju, kao i izradi projektne dokumentacije, primio nekoliko desetaka tisuća kuna.

Materijalna šteta iznosi gotovo 500 tisuća kuna. Oni su uz kaznenu prijavu privedeni sucu istrage Županijskog suda u Zadru. Policija nastavlja kriminalističko istraživanje.