prof.dr. Buća : Splitski radiolozi ipak neće u štrajk

0
Foto: www.youtube.com

Predstojnik Kliničkog zavoda za radiologiju splitske bolnice , prof.dr. Ante Buća opovrgnuo je navode o mogućem štrajku radiologa.

Radiolozi su htjeli u štrajk upozorenja zbog manjka suvremene opreme , neispravnih CT uređaja i uređaja za magnetnu rezonancu, a “kap koja je prelila čašu” žalba je jednog od ponuđača na natječaj za nabavu novog MSCT uređaja:
Do štrajka neće doći, mi ne idemo niti na marendu, a kamoli da bi išli u štrajk.To smo mislili prije 15-ak dana samo simbolično napraviti, međutim kolege su više nego vrijedni i požrtvovani, tako da ne vjerujem da će bilo tko štrajkat. Mi radimo subotom i nedjeljom , jer je magnet bio u kvaru, prema tome nećemo ići u štrajk ,jer to se opet lomi po nama. Pošto nemamo dovoljno uređaja, pacijenti dugo čekaju, liste su ogromne.

Situacija je alarmantna, rekao je i kako je o svemu dopisom upoznao ministra zdravlja Daria Nakića:
Sad je trebao doći tak novi MSCT , kupljen novcem europske unije, gdje se trvtka “Siemens” žalila ponovo po isti  put i to sve odgađa montiranje i postavljanje tog uređaja koji bi nam puno pomogao u radu. 

Pacijenti će tako čekat najmanje dva -tri mjeseca,a dolazi turistička sezona te se prof.dr Buća boji što će se dogoditi:
Prije 5 godina se napravilo 9 tisuća CT-ova, a ove godine 25 CT-ova. Ne može se usporediti što je bilo lani, a ne prije prije par godina. Situacija je komplicirana, jer dolazi sezona.

Splitska bolnica ima samo jedan magnet koji je dugo bio u kvaru, te dva CT uređaja na Firulama koji su stari i često se kvare.