Program 18. Splitskog polumaratona

0

Na ovogodišnjem izdanju Splitskog maratona koji će se održati od 23. do 25. veljače očekuje se rekordan broj sudionika. Radi se o broju oko 3500 trkača iz više od 40 zemalja, a maraton je sportskog i humanitarnog karaktera.

Zamjenica gradonačelnika Splita Jelena Hrgović kazala je da će zahvaljujući ogromnoj energiji i entuzijazmu organizatora Splitskog polumaratona, ova manifestacija dobiti punu tehničku podršku Grada. Uputila je i pozivnicu svim Splićanima da se uključe u ovaj projekt i da podrže trkače uz stazu te pokažu svima kako je ovo sportski grad. Prenijela je i pozdrave gradonačelnika Andre Krstulovića Opare koji je, kazala je, obećao kako će dogodine sa zadovoljstvom sudjelovati u trkačkom dijelu manifestacije.

Splitski maraton ima i humanitarnu crtu, a već drugu godinu daje podršku svjetskoj borbi protiv dječje paralize. U suradnji s Rotary klubom Kaštela i Odborom za Rotary zakladu Rotary Districta 1913 Hrvatske organizira humanitarnu END POLIO utrku na 5 kilometara. Trideset kuna od svake uplaćene startnine za ovu utrku Splitski polumaraton će uplatiti u Rotary PolioPlus zakladu za borbu protiv dječje paralize.

U suradnji sa Županijskom ligom protiv raka – Split održava se ”Splitska milja” šetnja oko Dioklecijanove palače, kojom želimo ukazati na problem 21. stoljeća i dati podršku svima koji se bore s tom opakom bolešću. Šetnji se mogu priključiti svi građani i posjetitelji grada Splita kako bi dali znak podrške borbi protiv raka i svim oboljelima od ove bolesti.

U sklopu manifestacije organiziran je i sportski sajam „Maratonski grad“ u velikoj dvorani Sportskog centra Gripe (otvoren petak i subotu od 09:00 do 20:00 i nedjelju od 09:00 do 16:00) gdje je organizirano i preuzimanje startnih brojeva. U sklopu sajma organiziramo i besplatna predavanja za sve zainteresirane građane i sudionike na kojima će vrhunski stručnjaci iz polja nutricionizma, kineziologije i fizioterapije održati predavanja od interesa za sve koji se rekreativno bave sportom ili to planiraju započeti.

Program_18_Splitski_polumaraton