Program 4. dana Splitskog filmskog festivala

0

 Obiteljski život / Family Life , dokumentarni film redateljice Rose Hnnah Ziegle otvara projekcije. 4.dana festivala u 18 :45  Kino Karaman. Obiteljski život priča je o seoskoj obitelji  koja sniva velike snove o životu u gradu.Nakon toga na programu u  kinu je film « Do kraja smrti/Till the end of death »,hrvatskog redatelja Anđela Jurkasa u kojem se pokreće lavina događaja koja uključuje ljude nimalo slučajno usmjerene jedne na druge.

Zanimljivi programi (svi bez naplate) čekaju nas u kinoteci Zlatna vrata.

Tradicionalno u 19 :00 sati ide konkurencija kratkometražnog filma,program 3., među kojima je odabran i hrvatski autor animiranih filmova Marko Meštrović koji će predstaviti svoj kratki film « Trip » , Ricardo Viera Lisboa s filmom « Reinaldovi motivi », Mike Hoolboom s « 3 sna o konjima », Dinko Draganović i « Kraljevsko plava », Diego Fandos i « Aurora »Jana van Ijken i « Postajanje » te Kate Tessa Lee i Tom Schön sa svijetom koji iščeznjava u filmu  « Sec Rouge » .

U 21:00 u kinoteci  počinje 2. program Hrvatskog filma u kojem Daria Krešić predstavlja svoj prvi kratkometražni igrani film kojeg je napisala,režirala i producirala imena « Tost » ; Andrej Rehak s pričom o malom Bobi koji je bio najmanji mali dječak na svijetu ali želi da bude najveći mali dječak na svijetu imena « Bobo » ; « Precijenjena dramaturgija » Sunčice Ane Veldić koja nastoji razložiti kreativnu nemoć prikazujući pritom apsurd modela nametnutog umjetničkim obrazovanjem ; Bojan Radanović filmom « Frankfurt,glavni grad Njemačke » Lanu ostavlja na privremeno čuvanje baki s kojom majka ima narušen odnos i traumatičnu prošlost dok Mirko Logožar i Ante Marin kroz « Nemeček » malu filmsku ekipu iz Hrvatske prate na putima Nemečeka,glavnog lika iz romana junaci Pavlove ulice.

VR filmovi i New Media uradak njujorškog umjetnika GH Hovagimyana Plazaville, mogu se svakodnevno pogledati u lođi kinoteke Zlatna vrata.