Program volontiranja za pošumljavanje opožarenih područja

0
Foto: PR

Udruga B4 nositelj je projekta financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. – „FENIKS – Program volontiranja za pošumljavanje opožarenih područja“.

Partneri na projektu su: Hrvatska gorska služba spašavanja – Stanica Split i Srednja škola „Braća Radić“, Kaštel Štafilić. Ukupna vrijednost projekta je nešto viša od 1.000.000 kuna.

Opći cilj projekta je doprinijeti kvalitetnom i dugoročnom upravljanju šumskih područja kroz uključivanje mladih u programe volontiranja kroz sljedeće specifične ciljeve projekta. Cilj je i educirati nastavno osoblje srednje škole „Braća Radić“ za menadžment i koordinaciju volontera kao preduvjet održivosti programa te obrazovati učenike srednjih škola i njihove roditelje iza važnost volontiranja.

Udruga B-4, zajedno s partnerima HGSS-om i SŠ „Braća Radić“, u sklopu projekta će organizirati jednu veliku akciju pošumljavanja opožarenog područja u Splitsko-dalmatinskoj županiji, u suradnji s Hrvatskim šumama. Akcija pošumljavanja označit će ujedno i početak provedbe kampanje za promociju školskog volontiranja, kao primjer u kojem škole, kao obrazovne institucije, mogu promicati, poticati i organizirati volonterski rad.